Basketbols
2015. gada 19. septembris, 08:30

Latvijas basketbolistu brauciens uz OS kvalifikācijas turnīru tagad atkarīgs no citiem

Jauns.lv

Latvijas vīriešu basketbola izlase palika bez tiešās ceļazīmes uz 2016. gada Riodežaneiro olimpisko spēļu (OS) kvalifikācijas turnīru, taču saglabā izredzes tajā spēlēt, ja kāda no komandām, kas būs ieņēmusi 3.-7. vietu, pieteiksies un iegūs tiesības rīkot vienu no trim kvalifikācijas turnīriem.

Ar zaudējumu Čehijai 70:97 Latvija noslēdza dalību Eiropas čempionāta (EČ) ar astoto vietu. Kvalifikācijas turnīru rīkotāji tiks nosaukti pēc Āzijas čempionāta, bet atlases sacensības risināsies nākamgad no 5. līdz 10. jūlijam. Paredzēti trīs turnīri, katrā sešas komandas.

Pagaidām skaidrs, ka olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā vietu no Eiropas ieguvušas Francija, Grieķija, Itālija un Čehija, kā arī Serbijas - Lietuvas EČ pusfināla zaudētāja.

No Amerikas kvalifikācijas turnīrā iekļuvušas Kanāda, Meksika un Puertoriko, no Āfrikas - Angola, Senegāla un Tunisija, bet no Okeānijas - Jaunzēlande. Vēl trīs komandas noskaidrosies Āzijas čempionātā.

Spānija kvalificējusies olimpiskajām spēlēm, kurās spēlēs arī Serbijas - Lietuvas EČ pusfināla uzvarētāja.

Olimpiskajās spēlēs startēs 12 vīriešu izlases. Vietas turnīrā garantējušas arī rīkotāja Brazīlija, Pasaules kausa ieguvēja ASV, Okeānijas čempione Austrālija, Āfrikas čempione Nigērija, Amerikas čempionāta finālistes Venecuēla un Argentīna. Pārējās vakances pienāksies Āzijas čempionei un trīs kvalifikācijas turnīru uzvarētājām.

BNS