foto: Gavriil Grigorov/TASS
Pēc mēneša pārtraukuma laukumā ar diviem punktiem uzvarētā Eirolīgas spēlē atgriežas Strēlnieks
Latvijas izlases saspēles vadītājs Jānis Strēlnieks (pa kreisi).
Basketbols
2020. gada 29. oktobris, 23:58

Pēc mēneša pārtraukuma laukumā ar diviem punktiem uzvarētā Eirolīgas spēlē atgriežas Strēlnieks

Jauns.lv / LETA

Latvijas izlases saspēles vadītājs Jānis Strēlnieks ceturtdien laukumā devās pēc aptuveni mēnesi ilgas pauzes un savā šīs sezonas pirmajā ULEB Eirolīgas spēlē izcēlās ar diviem punktiem, palīdzot Maskavas CSKA izcīnīt uzvaru.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

CSKA savā laukumā ar 84:75 (17:16, 27:19, 18:23, 22:17) uzvarēja Spānijas komandu "Valencia".

Strēlnieks pēc traumas izdziedēšanas un atveseļošanās no Covid-19 laukumā pavadīja desmit minūtes un divas sekundes, kuru laikā guva divus punktus, realizējot vienu no trim divpunktu metieniem, kamēr vienīgais tālmetiens bija neprecīzs. Tāpat saspēles vadītājs divreiz rezultatīvi piespēlēja, nopelnīja divas personīgās piezīmes un spēli noslēdza negatīvu efektivitāti -1.

Latvijas izlases basketbolistam šī šosezon bija pirmā ULEB Eirolīgas spēle, bet iepriekš viņš vienu maču aizvadījis arī VTB Vienotajā līgā.

Rezultatīvākais CSKA komandā ar 17 punktiem bija Maiks Džeimss, kura rēķinā arī piecas rezultatīvas piespēles. Par diviem punktiem mazāk iemeta Vils Klaibērs, viņam iekrājot arī piecas atlēkušās bumbas. Spānijas klubā ar 15 punktiem izcēlās Nikola Kaliničs.

Šo dueli tiesāja Latvijas vadošais soģis Oļegs Latiševs.

Citā spēlē Vilērbānas ASVEL bez Riharda Lomaža ierindā mājās ar 74:83 (23:13, 27:28, 10:16, 14:26) piekāpās Kauņas "Žalgiris", piedzīvojot jau trešo neveiksmi šosezon.

ASVEL vienībā 18 punkti Čārlzam Kahudi, bet otrā laukuma pusē uzvaru ar 25 punktiem kaldināja Mariuss Grigonis.

Francijas komanda iepriekš pēdējo spēli aizvadīja 11.oktobrī, jo iepriekš vienībā konstatēta Covid-19 klātbūtne. Šī iemesla dēļ iepriekš ASVEL arī nācās atcelt trīs Eirolīgas spēles, kas tiks izspēlētas novembrī un decembrī.

Ceturtdienas trešajā duelī Telavivas "Maccabi Playtika" savā laukumā ar 65:75 (22:18, 16:17, 16:21, 11:19) piekāpās Stambulas "Fenerbahce Beko" no Turcijas.

Telavivas vienībā 23 punkti Skotijam Vilbekinam, bet Ali Muhameds ar 17 punktiem bija rezultatīvākais "Fenerbahce Beko" basketbolists.

Tikmēr Madrides "Real" mājās ar 100:82 (27:17, 22:28, 21:16, 30:21) uzvarēja Minhenes "Bayern".

Džeisī Kerols Madrides kluba labā guva 19 punktus, bet "Bayern" rindās Veids Baldvins izcēlās ar 18 punktiem un četrām rezultatīvām piespēlēm.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Turnīra līdere ar piecām uzvarām sešās spēlēs ir "Žalgiris", CSKA ar divām uzvarām sešās spēlēs ieņem septīto vietu, bet ASVEL trim zaudējumiem ir pirmspēdējā, 17.pozīcijā.

Arī šosezon Eirolīgā ir pārstāvētas desmit valstis ar 18 komandām, kas ir tikpat, cik iepriekšējā sezonā. Komandas aizvadīs divu apļu turnīru, labākajām astoņām iekļūstot izslēgšanas turnīrā. Eirolīgas čempione tiks noskaidrota Ķelnē, kur notiks finālčetrinieka turnīrs.

Šogad čempione netika noskaidrota, turnīram noslēdzoties sešas kārtas pirms regulārā čempionāta beigām.