foto: imago images/Bildbyran/Scanpix
Latvijas handbola izlase, visticamāk, paliks bez Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlēm novembrī
Latvijas handbola izlase pirms spēles Eiropas čempionāta finālturnīrā šī gada janvārī.
Citi sporta veidi
2020. gada 27. oktobris, 13:18

Latvijas handbola izlase, visticamāk, paliks bez Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlēm novembrī

Jauns.lv / LETA

Latvijas vīriešu handbola izlasei novembrī, visticamāk, nebūs Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēļu, sarunā ar aģentūru LETA atzina Latvijas Handbola federācijas (LHF) izpilddirektors un izlašu direktors Arvis Juzups.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Latvijas izlasei 4.novembrī viesos paredzēta 2022.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēle ar Norvēģiju, bet trīs dienas vēlāk Valmierā ieplānots mačs ar Baltkrieviju.

Kā pirmdien sarunā ar "Radio SWH" raidījumu "Vakara Sporta Stunda" atklāja Juzups, 4.novembrī ieplānota Baltkrievijas - Itālijas spēle jau ir atcelta, un arī Latvijas puse lūgusi savus mačus atlikt uz nenoteiktu laiku. Pirmdien Austrijā, kur atrodas Eiropas Handbola federācijas (EHF) mītne, bija nacionālā brīvdiena, tāpēc lēmums par spēļu pārcelšanu vēl nav izziņots.

"EHF man solīja, ka šodien tiks atbilde. Vēl gaidām, bet neoficiālas ziņas ir tādas, ka šīs spēles mums atļaus pārcelt," otrdien sarunā ar aģentūru LETA teica Juzups.

Nākamajā izlašu logā, kas būs janvārī, Latvija varētu aizvadīt mačus vien ar Itāliju, jo Baltkrievijai un Norvēģijai paredzētas cīņas pasaules čempionātā.

"Savukārt pavasarī norvēģiem ir olimpisko spēļu kvalifikācija, tāpēc grafiks ir gana saspringts. Ar norvēģiem runājam par "burbuļa" izveidošanu visām četrām izlasēm, un EHF teica, ka tas varētu būt pēdējais variants, ja citu nav," skaidroja Juzups.

Jau ziņots, ka šoruden Latvijas handbola izlases galvenā trenera amatu pameta Vācijas speciālists Ārons Cīrke, kurš pie valstsvienības stūres tā arī neaizvadīja nevienu spēli. Viņa vietā stājies Latvijas treneris Sandris Veršakovs.