foto: REUTERS/SCANPIX
VIDEO: Nurmagomedovs izcīna iespaidīgu uzvaru un emocionāli liek punktu UFC cīkstoņa karjerai
Izcilo dagestāniešu cīkstoni Habibu Nurmagomedovu UFC oktagonā mēs vairs neredzēsim.
Citi sporta veidi
2020. gada 25. oktobris, 00:47

VIDEO: Nurmagomedovs izcīna iespaidīgu uzvaru un emocionāli liek punktu UFC cīkstoņa karjerai

Jauns.lv

Ilgi gaidītajā duelī slavenais dagestāniešu jauktās cīņas mākslas (MMA) cīkstonis Habibs Nurmagomedovs, pieviecot amerikāni Džastinu Geičī, izcīnīja savu 29. uzvaru 29 karjerā aizvadītajās cīņās, bet pēc tam negaidīti paziņoja, ka liek punktu savai UFC ("Ultimate Fighting Championship") cīkstoņa karjerai.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Sestdien, 24. oktobrī, Apvienotajo Arābu Emirātu pilsētā Abū Dabī notikušajā cīņā Habibs Nurmagomedovs (29-0) nosargāja savu UFC čempiona titulu. Slavenais dagestāniešu cīkstonis otrajā raundā ar žņaugšanas paņēmienu pieveica amerikāni Džastinu Geičī (22-3).

Jau pirmajā raundā bija redzams, ka Geičī nav viegli izturēt Nurmagomedova piedāvāto tempu un tā izskaņā sākās cīņa parterī, kur Habibam ir milzīgs pārsvars, tomēr raunda beigu gongs neļāva dagestāniešu sportistam veikt uzvarošu paņēmienu jau pirmajā raundā. Līdz cīņas noslēgumam gan ilgi nebija jāgaida, jo jau otrā raunda pirmajā pusē atkal cīkstoņi bija nonākuši līdz duelim parterī, kurā Nurmagomedovs šoreiz savu pretinieku uz mirkli iemidzināja, veicot žņaugšanas paņēmienu, un izcīnīja uzvaru. 

Nurmagomedovs pēc cīņas saļima uz ceļiem oktagona vidū un izplūda asarās. Vēlāk pēccīņas uzrunas laikā Habibs turpināja slaucīt asaras, atceroties savu tēvu, kurš pirms dažiem mēnešiem mira no Covid-19. Habiba tēvs Abdumanaps viņu pamudināja nodarboties ar cīņu un, tēvam vēl dzīvam esot, viņš bija paziņojis par šo cīņu, tāpēc arī turēja solījumu.

Vēlāk Habibs paziņoja, ka šī bija viņa pēdējā cīņa UFC.

"Apsolīju mātei, ka bez tēva vairs necīnīšos. Savu solījumu turēšu. 29-0 - neuzvarēts un neapstrīdams. Gribu no UFC vēl vienu lietu - lai tieku atzīts par pirmo numuru reitingā neatkarīgi no svara kategorijas."