Sporta zvaigznes
2020. gada 30. septembris, 23:13

Itāļu futbola zvaigzne Toti slimnīcā apciemo meiteni, kurai brīnumaini palīdzējis atmosties no komas

Jauns.lv

Itāļu futbola zvaigzne Frančesko Toti, kurš karjeru noslēdzis 2017.gadā, Romas slimnīcā apraudzījis 19 gadus vecu meiteni, kura, kā stāsta ārsti, atmodusies no komas tieši ar sportista palīdzību, raksta CNN.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Futbola kluba "AS Roma" bijušais kapteinis Toti esot nospēlējis "galveno lomu" laikā, kad 19 gadus vecā Ilēnija Matilli sākusi atmosties no komas, kurā nokļuva pēc 2019.gada decembrī piedzīvotas nopietnas autoavārijas. Pēc ietriekšanās kokā avārijā gāja bojā meitenes labākā draudzene, bet pati Ilēnija nokļuva slimnīcā smagā stāvoklī.

Futbolu mīlošās meitenes vecāki centušies meitu atmodināt ar dažādām skaņām un vizualizācijām, tostarp regulāri atskaņojot futbola kluba "AS Roma" himnu, tomēr nekas nav līdzējis, līdz kāda Ilēnijas draudzene ieteica vecākiem palūgt videovēstījumu vienam no Ilēnijas mīļākajiem sportistiem. Meitene, kura 9 mēnešus bija atradusies komas stāvoklī, sākusi atmosties pēc tam, kad izdzirdējusi futbolista Toti balsi. "Ilēnija, turies un nepadodies, mēs visi esam ar tevi," meiteni video motivēja sportists.

Kā ziņo AFP, Ilēnija pati spēlē futbolu un ir kvēla "AS Roma" futbolkluba fane.

Pēc atmošanās no komas Ilēnija komunicējusi, rakstot uz tāfeles. Viņa paziņojusi, ka ļoti vēlas satikt Toti, un itāļu futbola leģenda šo vēlmi piepildījusi.

Abi pirmdien slimnīcā kopā pavadījuši aptuveni stundu. Meitenei mugurā bija futbola kluba "AS Roma" krekls, kuru Toti arī parakstījis. "Es gribu redzēt, kā tu drīzumā tiec laukā no slimnīcas un atgūsti savu dzīvi," meiteni mudināja futbolists.

foto: VIA REUTERS
Frančesko Toti saticis 19 gadus veco Ilēniju Matilli, kurai palīdzējis atmosties no komas

Pēc satikšanās Toti itāļu medijiem atklāja, ka tikšanās bijusi ļoti skaista un aizkustinoša. "Es biju ļoti priecīgs. Viņa vēl nerunā, bet mēs apskāvāmies, un viņa sāka raudāt no prieka," stāsta itāļu sporta zvaigzne. "Ja es būtu zinājis, ka ieraksts palīdzēs, es to būtu nosūtījis daudz ātrāk! Es ceru, ka mēs satiksimies vēlreiz, pēc tam, kad viņa būs izrakstīta no slimnīcas."

Meitenes vecāki sportistam ir ļoti pateicīgi. "Mēs šo dienu atcerēsimies mūžīgi. Frančesko ir tik spontāns, man šķita, ka sarunājos ar savu brāli. Viņš ir cilvēks ar labu sirdi," saka Ilēnijas tēvs. "Mēs ceram, ka šī tikšanās palīdzēs Ilēnijai, jo viņas atlabšanas ceļš būs ļoti garš. Frančesko apsolījis, ka aizvedīs viņu vakariņās tiklīdz viņa atsāks staigāt," piebilst meitenes māte.

foto: VIA REUTERS
Frančesko Toti saticis 19 gadus veco Ilēniju Matilli, kurai palīdzējis atmosties no komas

44 gadus vecais Frančesko Toti ir visu laiku rezultatīvākais "AS Roma" spēlētājs - 750 spēlēs viņš guvis 300 vārtu. 2006. gadā viņš Itālijas futbola izlases sastāvā izcīnīja FIFA Pasaules kausu. 2007. gadā ieguvis Eiropas zelta zābaku. 2004. gadā Brazīlijas futbolists Pelē viņu iekļāva savā FIFA 100 sarakstā kā vienu no 125 labākajiem futbolistiem futbola vēsturē. 

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās