foto: Sergei Savostyanov/TASS
KHL prezidents aicina līdzjutējus gaidīt 2022.gadu, jo janvārī plānotā Visu zvaigžņu spēle Rīgā nenotiks
"Pirmo reizi 13 gadu laikā mūsu skatītāji neredzēs labākos spēlētājus, kas vienkopus no trim līgām pulcējas jau kopš 2016.gada," līgas izplatītajā paziņojumā citēts KHL prezidents Aleksejs Morozovs.
Hokejs
2020. gada 29. septembris, 18:30

KHL prezidents aicina līdzjutējus gaidīt 2022.gadu, jo janvārī plānotā Visu zvaigžņu spēle Rīgā nenotiks

Jauns.lv / LETA

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Visu zvaigžņu spēle, kuras norise nākamgad janvārī bija plānota "Arēnā Rīga", Covid-19 radītās pandēmijas dēļ nenotiks, otrdien ziņo KHL.

KHL lēmumu atcelt 2020./21.gada sezonas Visu zvaigžņu spēli Rīgā pamatoja ar riskiem, kas saistāmi ar Covid-19 izplatību pasaulē, kā arī pašā līgā, kur vīrusa dēļ līdz šim karantīnu izcietušas jau vairākas komandas. To starpā ir arī Rīgas "Dinamo" un Jāņa Kalniņa pārstāvētā Helsinku "Jokerit".

Zvaigžņu spēle Rīgā pulcētu gan labākos KHL spēlētājus, kā arī Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) un Krievijas Sieviešu hokeja līgas zvaigznes. Pasākuma norise bija plānota no 17. līdz 23./24.janvārim.

"Pirmo reizi 13 gadu laikā mūsu skatītāji neredzēs labākos spēlētājus, kas vienkopus no trim līgām pulcējas jau kopš 2016.gada," līgas izplatītajā paziņojumā citēts KHL prezidents Aleksejs Morozovs. "Šobrīd nav iespējams prognozēt, kāda būs epidemioloģiskā situācija 2021.gada janvārī, tāpēc nevaram riskēt ar spēlētāju un fanu drošību."

Morozovs arī uzsvēra, ka līga nemaz nav izskatījusi variantu šo pasākumu aizvadīt pie tukšām vai puspilnām tribīnēm, jo tieši fani ir tie, kuri sniedz nepieciešamo enerģiju Visu zvaigžņu spēlē.

Līgas prezidents arī norādīja, ka līdz šim gan KHL, gan organizatori Rīgā paveikuši ļoti daudz, lai Visu zvaigžņu spēle noritētu pēc plāna. Viņš aicināja līdzjutējus gaidīt 2022.gada janvāri.

Pagājušajā gadā Visu zvaigžņu spēle jau trešo reizi notika Maskavā, bet vēl KHL hokeja svētki notikuši arī Minskā, Sanktpēterburgā, Čeļabinskā, Bratislavā, Sočos, Ufā, Astanā un Kazaņā.

Visu zvaigžņu nedēļas laikā notiek arī Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) Izaicinājuma kauss un Krievijas Sieviešu hokeja līgas zvaigžņu mačs.

No latviešiem pērn zvaigžņu spēlē piedalījās Rīgas "Dinamo" uzbrukuma līderis Lauris Dārziņš.