foto: EPA/Scanpix
"Nuggets" notur vadību un izcīna pirmo uzvaru sērijā pret "Lakers"
Nikola Jokičs "Nuggets" rindās izcēlās ar 22 punktiem.
Basketbols
2020. gada 23. septembris, 09:24

"Nuggets" notur vadību un izcīna pirmo uzvaru sērijā pret "Lakers"

Jauns.lv / LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienība Denveras "Nuggets" otrdien Rietumu konferences fināla trešajā spēlē svinēja savu pirmo panākumu sērijā pret Losandželosas "Lakers".

"Nuggets" ar 114:106 (29:27, 34:26, 30:22, 21:31) uzvarēja "Lakers", rezultātam sērijā kļūstot 2-1 par labu "Lakers".

"Lakers" spēles otrajā nogrieznī uz brīdi iepalika par 20 punktiem, bet nepilnas četras minūtes līdz spēles beigām jau bija iedzinējos vien ar trīs punktu starpību (98:101). "Nuggets" izglābties no trešā zaudējuma šajā sērijā palīdzēja Džamals Marejs, kurš pēdējās divās minūtēs iemeta divus "trejačus", kamēr Aleksa Karuso un Lebrona Džeimsa centieni cerētos augļus nenesa.

Marejs šo spēli noslēdza ar 28 punktiem, astoņām atlēkušajām bumbām un 12 rezultatīvām piespēlēm, kamēr Džerami Grants iemeta 26 punktus, bet Nikola Jokičs izcēlās ar 22 punktiem, desmit bumbām zem groziem un piecām rezultatīvām piespēlēm.

"Lakers" komandā 30 punkti, desmit atlēkušās bumbas un 11 rezultatīvas piespēles Džeimsa rēķinā, bet Entonijs Deiviss izcēlās ar 27 punktiem.

Sērijas otrā spēle noslēdzās ar Deivisa tālmetienu pēdējās sekundēs, tāpēc pirms šī dueļa "Nuggets" galvenais treneris Maikls Malone uzsvēra, ka jāizvairās no 0-3 sērijā.

Abas komandas ceturto dueli aizvadīs ceturtdien, bet trešdien laukumā dosies Miami "Heat" un Bostonas "Celtics". "Heat" ir vadībā ar 2-1.

NBA sezona turpinās "Disney's ESPN Wide World of Sports Complex" telpās Orlando.