foto: EPA/Scanpix
Deiviss ar pēdējo sekunžu tālmetienu izrauj "Lakers" otro uzvaru sērijā pret "Nuggets"
Lebrons Džeimss sveic Entoniju Deivisu ar laimīgi izcīnīto uzvaru.
Basketbols
2020. gada 21. septembris, 09:23

Deiviss ar pēdējo sekunžu tālmetienu izrauj "Lakers" otro uzvaru sērijā pret "Nuggets"

Jauns.lv / LETA

Entonija Deivisa tālmetiens svētdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Rietumu konferences fināla otrajā spēlē Losandželosas "Lakers" komandai garantēja jau otro uzvaru sērijā pret Denveras "Nuggets".

"Lakers" ar 105:103 (29:21, 31:29, 22:28, 23:25) uzvarēja "Nuggets" un sērijā līdz četrām uzvarām izvirzījās vadībā ar 2-0.

Par spēles varoni kļuva Deiviss, kurš 2,1 sekundi līdz mača beigām no komandas biedra Reižona Rondo saņēma piespēli un spēja pārmest bumbu pāri Nikolas Jokiča rokām, panākdams divu punktu pārsvaru.

Pirmajā puslaikā "Lakers" ieguva desmit punktu pārsvaru, bet otrajā nogrieznī uz brīdi bija priekšā ar 16 punktu starpību. Trešajā ceturtdaļā "Nuggets" uzlaboja metienu realizāciju (52%) un pietuvojās vien līdz trīs punktu deficītam - 75:78.

Pēc nedaudz vairāk nekā divām nospēlētām minūtēm pēdējā ceturtdaļā "Nuggets" jau rezultātu bija izlīdzinājusi - 82:82 -, taču ar Jokiča pūlēm nepilnu 21 sekundi līdz spēles beigām izdevās panākt 103-102.

Alekss Karuso neiemeta savu raidījumu, tāpat pēc atlēkušās bumbas iegūšanas savu iespēju izniekoja Denijs Grīns, bet "Nuggets" nespēja tikt pie bumbas, kā rezultātā Deivisam bija iespēja uzvarēt spēli.

Deiviss spēli noslēdza ar 31 punktu un deviņām atlēkušajām bumbām, bet Lebrons Džeimss iekrāja 26 punktus un 11 bumbas zem groziem.

"Nuggets" komandā 30 punkti, sešas atlēkušās bumbas un deviņas rezultatīvas piespēles Jokičam, kamēr 25 punktus un sešas atlēkušās bumbas nopelnīja Džamals Marejs.

Sērijas trešā spēle paredzēta otrdien. Austrumu konferences finālā Miami "Heat" pret Bostonas "Celtics" ir vadībā ar 2-1.

NBA sezona turpinās "Disney's ESPN Wide World of Sports Complex" telpās Orlando.