foto: AFP/Scanpix
VIDEO: Džokovičs iesit ar bumbiņu līnijtiesnesei un tiek diskvalificēts no "US Open"
Tenisists ar raketi sita pa bumbiņu, kas trāpīja līnijtiesnesei pa kaklu.
Citi sporta veidi
2020. gada 6. septembris, 23:42

VIDEO: Džokovičs iesit ar bumbiņu līnijtiesnesei un tiek diskvalificēts no "US Open"

Jauns.lv / LETA

Planētas pirmā rakete vīriešu tenisā Novaks Džokovičs svētdien nesportiskas rīcības dēļ tika diskvalificēts no ASV atklātā čempionāta.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Džokovičs ceturtās kārtas jeb astotdaļfināla pirmajā setā bija iedzinējos ar 5-6 pret spāni Pavlo Karenjo-Bustu un pēc zaudēta punkta zaudēja savaldīšanos. Tenisists ar raketi sita pa bumbiņu, kas trāpīja līnijtiesnesei pa kaklu.

Līnijtiesnese saķēra kaklu un sāka klepot, bet Džokovičs piesteidzās klāt, lai apjautātos, vai viņai viss ir kārtībā. Pēc dažām minūtēm viņa piecēlās un atstāja kortu.

Pēc aptuveni desmit minūšu ilgām pārrunām mača tiesnesis lēma piešķirt uzvaru spāņu tenisistam. Tādējādi ranga 27.numurs Karenjo-Busta, kurš izlikts ar 20.numuru, iekļuva nākamajā kārtā.

foto: EPA/Scanpix
Tenisists ar raketi sita pa bumbiņu, kas trāpīja līnijtiesnesei pa kaklu.

Iepriekšējo reizi kāds no tenisistiem "Grand Slam" turnīrā tika diskvalificēts 2000.gadā, kad austrietis Štefans Koubeks "French Open" otrās kārtas cīņā meta ar raketi un trāpīja bumbu padevējam.

Serbu tenisists šosezon bija uzvarējis visās 26 iepriekšējās spēlēs un svētdien piedzīvoja savu pirmo zaudējumu 2020.gadā. Trīs no saviem 17 "Grand Slam" tituliem Džokovičs izcīnījis ASV. Pērn viņš traumas dēļ apstājās ceturtajā kārtā.

Savukārt Karenjo-Bustam "US Open" ir veiksmīgākais no "Grand Slam" turnīriem, jo 2017.gadā viņš Ņujorkā sasniedza pusfinālu.

foto: USA Today Sports
Karenjo-Busta

Pēc Džokoviča izstāšanās kļuvis zināms, ka nākamajā svētdienā tiks kronēts jauns "Grand Slam" čempions, jo turnīrā palikušajiem 14 tenisistiem nav augstākās raudzes trofeju.

Traumas dēļ prestižajā turnīrā nestartē pieredzējušais šveicietis Rodžers Federers, bet iepriekš dalību atsauca arī spānis Rafaels Nadals, kurš "US Open" triumfēja pērn.

Ņujorka martā un aprīlī bija viena no vissmagāk cietušajām ASV pilsētām, kad Covid-19 epidēmija pārņēma ASV. Pagaidu slimnīca pat tika iekārtota ASV Tenisa centra iekštelpu laukumos.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās