Basketbols
2015. gada 29. septembris, 13:55

Rīgas sporta zālē apzog 12 basketbolistes – apsargs neko neredz

Jauns.lv

Pagalam nepatīkams pārsteigums pēc uzvarētas spēles sagaidījis Latvijas Universitātes (LU) sieviešu basketbola komandu. Kamēr basketbolistes pierādījušas sevi laukumā, sporta zāles ģērbtuvēs ielauzušies zagļi un to guvums, diemžēl, šoreiz bijis skaudri iespaidīgs – visām 12 LU komandas basketbolistēm nozagtas visdažādākās mantas, tostarp astoņi „iPhone”.

Apzog tikai LU komandu

Vērienīgā zādzība notikusi Maskavas forštatē. Grebenščikova ielā 1a, Diagnostikas centrā, Rīgas čempionāta ietvaros notika pusfināla spēle starp (LU) sieviešu basketbola komandu un Rīgas 3. bērnu un jaunatnes sporta skolas (3.BJSS) komandu. LU komanda šajā spēlē izcīnījusi uzvaru, taču, ierodoties ģērbtuvēs, prieks un gandarījums pazudis acumirklī: „Spēli uzvarējām, un viss bija forši, taču, ejot lejā uz ģērbtuvēm, dzirdēju, ka meitenes bļauj. Izrādījās, ka durvis uz ģērbtuvi ir uzlauztas, skapīši uzlauzti un viss ir nozagts – maki ar dokumentiem, astoņi „iPhone” kopā ar lādētājiem un austiņām, mašīnu un dzīvokļu atslēgas. Dažām bija pazudušas pat somas, drēbes un smaržas!” stāsta viena no basketbolistēm, Zane Neilande.

Sportiste atklāj, ka jau kādu laiku pirms spēles, telpās vazājies kāds ļoti aizdomīgs tips: „Uz spēli parasti ierodamies stundu iepriekš, proti, 18:00. Gan meitenes, gan arī trenere jau tad ievēroja aizdomīgu tipu staigājam apkārt – viņš bija ģērbies treniņtērpā un ar pudeli rokās.” Meitenes vērsušās pie menedžera, kurš vīrieti aizdzinis prom, taču, kā noskaidrojies pēc zādzības, apskatot novērošanas kameru ierakstus, aizdomīgais vīrietis pēc tam, spēles laikā atgriezies jau ar kompanjonu.

Apsargs neko neesot redzējis

„Pretinieku komandai nekas netika nozagts, nezinu vai bija mēģināts, taču, redzot kādas ir šīs sporta bāzes durvis un cik viss ir novecojis, nebrīnos, ja ar vienu rokas rāvienu visu var atlauzt,” secina Zane. Sporta centra apsargs, savukārt, apgalvojis, ka neko aizdomīgu spēles laikā nav redzējis: „Būtu grūti neievērot ar somām un mantām apkrāvušos vīriešus. Iespējams, viņi tika ārā pa citu izeju vai logu.” Neilgi pēc notikušā izsaukta arī policija un caur „iPhone” tālruņa atrašanās vietas noteikšanas aplikāciju meitenes noteikušas iespējamo zagļu mītni. „Tā bija kāda deviņu stāvu ēka Zilupes ielā. Dažām no mums bija atbraukuši vecāki un draugi, kuri uzreiz brauca uz turieni un pēc tam arī policija tika nosūtīta. Neko aizdomīgu gan neatradām braucām atpakaļ – tagad atliek vien cerēt, ka tos telefonus atradīsim kādā lombardā un dokumenti būs izmesti kaut kur tajā apkārtnē,” stāsta sportiste.

Valsts policijas (VP) sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste Diāna Lūkina Kasjauns.lv pastāstīja, ka policijā ir vērsušās deviņas no cietušajām meitenēm un saistībā ar notikušo ierosināts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 175. panta 3. daļas. Notiek izmeklēšana un vainīgo meklēšana. Neskatoties uz to, ka šoreiz notikusi ielaušanās, VP aicina nekad neatstāt savas mantas bez uzraudzības kā arī zādzības gadījumā nekavējoties vērsties policijā pa tālruni 110.

Kasjauns.lv/Foto: bk.lu.lv, shutterstock

Tēmas