foto: AFP/Scanpix
VIDEO: "Lightning" otrajā pagarinājumā izslēdz pērno finālisti; "Avalanche" pagarina sēriju
"Lightning" hokejisti priecājās pēc Viktora Hedmana precīzā metiena.
Hokejs
2020. gada 1. septembris, 10:49

VIDEO: "Lightning" otrajā pagarinājumā izslēdz pērno finālisti; "Avalanche" pagarina sēriju

Jauns.lv / LETA

Tampabejas "Lightning" komanda pirmdien sasniedza Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas Austrumu konferences finālu, kamēr citā spēlē Kolorādo "Avalanche" pirmajā trešdaļā guva piecus vārtus.

"Lightning" ar 3:2 (0:0, 1:1, 1:1, 0:0, 1:0) otrajā pagarinājumā uzvarēja Bostonas "Bruins", sērijā līdz četrām uzvarām gūstot virsroku ar 4-1.

Pirmajā periodā vārti netika gūti, bet otrajā ar precīziem metieniem apmainījās čehu hokejisti - Tampas vienībā izcēlās Ondržejs Palāts, kamēr pretiniekiem ripu tīklā raidīja Davids Pastrņāks. Trešajā periodā Atnonī Sirelli atguva "Lightning" komandai vadību, taču divarpus minūtes pirms pamatlaika beigām Davids Krejči izlīdzināja rezultātu.

Komandas aizcīnījās līdz pat otrajam pagarinājumam, kura 15.minūtē Viktors Hedmans ar metienu caur spēlētāju burzmai izrāva Tampas vienībai uzvaru, aizsūtot mājās pērnā gada finālisti "Bruins".

Līdz ar to šogad par Stenlija kausa trofeju necīnīsies neviena no pērnā gada finālistēm, jo iepriekš Rietumu konferences ceturtdaļfinālu nepārvarēja čempione Sentluisas "Blues".

Tikmēr "Avalanche" Rietumu konferences pusfināla piektajā spēlē ar 6:3 (5:0, 1:2, 0:1) uzveica Dalasas "Stars". Sērijā gan vadībā ar 3-2 ir "Stars".

"Avalanche" komandu piektajā minūtē vadībā izvirzīja Pjērs Eduārs Belemārs, bet pirmās trešdaļas otrajā pusē divu minūšu un 36 sekunžu laikā četras ripas "Stars" vārtos sameta Andrē Burakovskis, Neitans Makinons, Neizems Kadri un Miko Rantanens. Otrajā nogrieznī Džo Pavelskis un Miro Heiskanens divus vārtus atguva, bet vēlreiz izcēlās Burakovskis. Trešajā periodā "Stars" vienībai vārtus guva arī Džeimijs Bens, taču mača iznākumu tas neizmainīja.

Zīmīgi, ka "Avalanche" komandai pirmajā periodā bija tikpat vārtu, cik pretiniekiem metienu. Denveras vienībai pietrūka vienas sekundes, lai atkārtotu NHL izslēgšanas turnīra rekordu - 1994. gadā divu minūšu un 35 sekunžu laikā četrus vārtus guva Monreālas "Canadiens" hokejisti.

Toronto un Edmontonā vispirms notika 24 komandu izslēgšanas turnīrs, cīņu par Stenlija kausu turpinot 16 vienībām. Vispirms komandas "play-off" kvalifikācijas kārtā aizvadīja sērijas līdz trim uzvarām, bet pēc tam pārgāja uz tradicionālo sēriju formātu līdz četrām uzvarām.