foto: Sandis Leicis (3x3 Latvija)
"Top Gun" posmā Jelgavā uzvar mājinieki un Latvijas sieviešu 3x3 basketbola izlase
BK "Jelgava" spēlētājs Armands Seņkāns.
Basketbols
2020. gada 31. augusts, 18:33

"Top Gun" posmā Jelgavā uzvar mājinieki un Latvijas sieviešu 3x3 basketbola izlase

Jauns.lv / LETA

"Top Gun" Jelgavas posmā 3x3 basketbolā svētdien uzvaras laurus plūca "3x3 Jelgava" vīriešu un "3x3 sievietes" sieviešu komandas, informē Latvijas Basketbola savienība (LBS).

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Šajā nedēļas nogalē Jelgavā, Pasta salā, notika Latvijas profesionālās 3x3 basketbola līgas "Top Gun" vasaras posma sestais turnīrs.

Finālspēlē "3x3 Jelgava" (Armands Ginters, Roberts Pāže, Armands Seņkāns un Mārtiņš Šteinbergs) ar 21:9 revanšējās "Mārupei" (Lauris Bērziņš, Elvijs Frīdenbergs, Nauris Metnieks, Niks Niklāvs Višņēvičs) par sestdien grupas turnīrā piedzīvoto zaudējumu (17:18). Par vērtīgāko spēlētāju turnīrā tika atzīts Mārtiņš Šteinbergs,

Pirms tam pusfinālā "Mārupe" ar 21:15 pārspēja "3x3 Madona" komandu, bet jelgavnieki ar 20:16 guva virsroku pār "Bauerfeind".

Sieviešu turnīrā tika sasniegts sezonas rekords - piedalījās astoņas komandas, tai skaitā divas no Lietuvas. Izšķirošajā mačā "3x3 sievietes" (Baiba Eglīte, Kristīna Petermane, Rūta Stiprā un Enija Ķīvīte) ar 19:14 pārspēja Lietuvas komandu "Gulbeles". Stiprā tika atzīta par sacensību vērtīgāko spēlētāju.

Latvijas 3x3 Basketbola līgas turnīru seriāla "Top Gun" vasaras pirmajā posmā Ventspilī uzvarēja "Saldus", otrajā posmā Saldū pirmo vietu izcīnīja "Ķekava", trešajā posmā Rēzeknē labākā bija "3x3 Madona", ceturtajā posmā Liepājā vēlreiz uzvarēja "Ķekava", bet piektajā posmā Ogrē - "Mārupe". Tiesības spēlēt ziemas sezonas pamatturnīrā jau nodrošinājušas arī komandas "3x3 Jelgava", RSU, "Latvijas Universitāte", "Supertuss", "Kandava"/"Anzāģe" un "Bauerfeind".

Vasaras seriāla noslēguma posmā tirdziniecības centrā "Akopole" tiks izspēlēts brauciens uz FIBA 3X3 starptautisko turnīru.

Latvijas 3x3 Basketbola līgas turnīru seriāls notiks no jūlija līdz maijam. Paredzēti seši atlases posmi Ventspilī, Saldū, Rēzeknē, Liepājā, Ogrē un Jelgavā, kā arī astoņi pamatturnīra posmi un finālposms tirdzniecības centrā "Akropole".

Finālturnīrā tiks izspēlēts Latvijas čempionu tituls, apmaksāts brauciens uz starptautisku FIBA 3x3 turnīru un tehniskā finansējuma balva, ko komanda varēs izmantot starptautiskajiem braucieniem. Finālturnīra laikā tiks noskaidrots labākais tālmetienu izpildītājs un izmanīgākais spēlētājs.

Tikmēr Latvijas 3x3 basketbola komanda "Rīga" svētdien Pasaules tūres šīs sezonas pirmajā posmā Ungārijas pilsētā Debrecenā apstājās pusfinālā.

Pasaules tūres pirmajos trīs posmos Debrecenā "Rīga" komandu pārstāvēs Agnis Čavars, Edgars Krūmiņš, Kārlis Lasmanis, Nauris Miezis un Artūrs Strēlnieks.

Sestdien latvieši, kuri turnīrā saņēmuši trešo numuru, uzvarēja abās apakšgrupas spēlēs un sasniedza ceturtdaļfinālu. Svētdien cīņā par pusfinālu Latvijas komanda ar 21:18 pārspēja Austrijas vienību "Graz", kas bija izsēta ar devīto numuru. Astoņus punktus guva Miezis, septiņus Lasmanis, piecus Krūmiņš, bet vienu - Čavars.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Pusfinālā Latvijas četrotne ar 18:21 piekāpās Lietuvas komandai "Utena", kas bija izlikta ar 12. numuru. Pret lietuviešiem septiņus punktus guva Lasmanis, pieci punkti bija Krūmiņam, četri Miezim, bet divi - Čavaram.

Finālā "Utena" ar 17:21 atzina turnīra pirmā numura "Liman" no Serbijas pārākumu.

Kopumā sacensībās piedalījās 12 vienības.

Covid-19 radītās pandēmijas dēļ pēc šajā nedēļā plānotā pirmā Pasaules tūres posma, Debrecenā plānoti vēl divi etapi, kas notiks 1.-2. un 4.-5. septembrī. Otrais posms nodēvēts par Ungārijas "Grand Prix", bet trešais - Eiropas "Grand Prix".

Sacensību kalendārā šosezon vēl paredzēti etapi Japānā, Ķīnā un Tuvajos Austrumos, taču nav zināms, vai šajos reģionos sacensības tiešām notiks.

Jau ziņots, ka FIBA līdz nākamā gada aprīlim iesaldējusi gan 3x3 basketbola komandu, gan spēlētāju individuālo rangu.

Iepriekšējos divus gadus "Rīga" vienība Debrecenā izcīnīja otro vietu.