foto: AFP/Scanpix
VIDEO: briest vēl viens konflikts ar latviešiem? Vai tiešām viens no skandalozajiem brāļiem Morisiem apzināti mēģina traumēt Dončiču
Slovēņu basketbolistam Lukam Dončičam ar savainoto potīti situācija nav pasliktinājusies.
Basketbols
2020. gada 26. augusts, 16:25

VIDEO: briest vēl viens konflikts ar latviešiem? Vai tiešām viens no skandalozajiem brāļiem Morisiem apzināti mēģina traumēt Dončiču

Jauns.lv

Dvīņubrāļi Markuss un Markīfs Morisi visas savas Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) karjeras garumā regulāri iekūlušies dažādos konfliktos un skandalozās situācijās, tomēr nu, iespējams, sasnieguši savus karjeras griestus, jo katrs spēlē nozīmīgu lomu komandās, kas reāli pretendē uz NBA čempiontitulu.

Markīfs Moriss šobrīd ir Losandželosas "Lakers" pārstāvis un palīdz komandai izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā būt vadībā ar 3:1 pret Portlendas "Trail Blazers", bet Markuss Moriss dara visu iespējamo, lai Losandželosas "Clippers" pārspētu Kristapu Porziņģi, Luku Dončiču un Dalasas "Mavericks".

Abi dvīņu brāļi ir slaveni savu nepiekāpību aizsardzībā, spēju realizēt metienus no pustālās un tālās distances.

foto: AFP/Scanpix
Slovēņu basketbolistam Lukam Dončičam ar savainoto potīti situācija nav pasliktinājusies.

Markuss Moriss pagājušajā naktī, kad "Clippers" pārliecinoši atguva vadību sērijā pret "Mavericks" ar 3:2, izcēlās ar ļoti nesportisku rīcību. Kādā nevainīgā spēles epizodē amerikānis tīši uzkāpa slovēņa iepriekš savainotās kreisās kājas potītei. Apskatoties video, rodas jautājums, vai tiešām Moriss nevarēja izvairīties no šādas rīcības, bet varbūt viņš to darījis apzināti.

Par laimi Dončiča savainojums netika atsvaidzināts, bet pēc mača, komentējot notikušo, viņš vien pauda cerību, ka sāncensis tik nesportiski nav rīkojies apzināti.

Pats Moriss savā tvitera kontā arī noliedzis apzinātu rupjību: “Spēlēju ar lielu cieņu pret sevi un citiem basketbolistiem. Tas ir traki, ja kāds var iedomāties, ka es kādu mēģinātu satraumēt. Jau 10 gadus sacenšos pret labākajiem. Iestājos par morāles principiem un smagu darbu. Cīnos laukumā un katrā spēlē atdodu visu, kas man ir. Basketbols nekad nav bijis tik nozīmīgs, lai centsos kādu savainot. Netaisos atvainoties par šo, jo zinu, cik daudz katru dienu ieguldu šajā spēlē. Tā bija kļūda, ar kuru jāsamierinās. Sacensība ir tas, kāpēc spēlēju," pauž "Clippers" uzbrucējs.

Zīmīgi, ka arī sērijas pirmajā mačā tieši Moriss nospēlēja ļoti asi pret slovēņu brīnumbērnu, bet Kristaps Porziņģis visai nevajadzīgi asi devās komandas biedru aizstāvēt. Tiesneši abiem piešķīra tehniskās piezīmes, bet latvietim tā bija jau otrā mačā, kas nozīmē automātisku diskvalifikāciju.

Savukārt iepriekš šosezon Vašingtonas "Wizards" uzbrucējs Dāvis Bertāns iesaistījās asumos ar tobrīd Detroitas "Pistons" rindās spēlējošo Markusa brāli Morkīfu, kurš pēc konfliktsituācijas tika izraidīts no spēles.

Zīmīgi, ka Markuss Moriss ir viens no galvenajiem iemesliem, kāpēc Dāvim bija jāpamet Sanantonio "Spurs", kas starpsezonā jau praktiski bija vienojušies par Markusa pievienošanos komandai un Bertāna vietas aizņemšanu, tomēr pēdējā brīdī septiņas minūtes jaunākais no dvīņu brāļiem nolēma pievienoties Ņujorkas "Knicks" un kļuva par vienu no komandas līderiem, kas noteikti palīdzēja nonākt spēcīgajā "Clippers" vienībā.

Šīs ir tikai dažas no skandalozajām epizodēm, kurās iesaistīti dvīņubrāļi, kuriem bijušas konfliktsituācijas ne vien basketbola laukumā, bet arī sadzīvē. Uzbrukumi, ieroči, narkotikas - tas viss gadījies šo basketbolistu biogrāfijā.