foto: Sandis Leicis (3x3 Latvija)
"Top Gun" Ogres posmā uzvar "Mārupe" un Latvijas sieviešu basketbola izlase
Elvijs Frīdenbergs tika atzīts par Ogres posma vērtīgāko spēlētāju.
Basketbols
2020. gada 24. augusts, 14:07

"Top Gun" Ogres posmā uzvar "Mārupe" un Latvijas sieviešu basketbola izlase

Jauns.lv / LETA

"Top Gun" Ogres posmā 3x3 basketbolā svētdien uzvaru izcīnīja "Mārupe" vīriešu un "3x3 sievietes" sieviešu komandas, informē Latvijas Basketbola savienība (LBS).

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

22. un 23. augustā Ogrē notika Latvijas profesionālās 3x3 basketbola līgas "Top Gun" vasaras posma piektais turnīrs.

Vīriešu turnīra finālspēlē "Mārupe" (Artūrs Kramiņš, Elvijs Frīdenbergs, Niks Niklāvs Višņevičs un Reinis Otersons) ar 21:17 pārspēja "Kandava"/"Anzāģe" (Arvis Savčenko, Kristaps Gotfrīds, Ritvars Kauliņš, Roberts Rozentāls).

Ceturtdaļfinālā "Mārupe" ar 21:16 pārspēja "3x3 Madona", bet pusfinālā ar 21:18 - "Bauerfeind". Savukārt "Kandava"/"Anzāģe" ceturtdaļfinālā ar 21:14 apspēlēja "Ogri", bet pusfinālā ar 21:10 - RTU komandu.

Savukārt sieviešu konkurencē triumfēja Latvijas 3x3 basketbola izlases bāzes komanda "3x3 sievietes" (Baiba Eglīte, Kristīna Petermane, Rūta Stiprā un Enija Ķīvīte, kura aizvietoja savainoto Lieni Stalidzāni), kas finālspēlē pārspēja vienu no vadošajām Lietuvas komandām "Swishnite/Autokajuta" - 16:9.

Latvijas 3x3 Basketbola līgas turnīru seriāls notiks no jūlija līdz maijam. Paredzēti seši atlases posmi Ventspilī, Saldū, Rēzeknē, Liepājā, Ogrē un Jelgavā, kā arī astoņi pamatturnīra posmi un finālposms tirdzniecības centrā "Akropole".

Finālturnīrā tiks izspēlēts Latvijas čempionu tituls, apmaksāts brauciens uz starptautisku FIBA 3x3 turnīru un tehniskā finansējuma balva, ko komanda varēs izmantot starptautiskajiem braucieniem. Finālturnīra laikā tiks noskaidrots labākais tālmetienu izpildītājs un izmanīgākais spēlētājs.