foto: Mārtiņš Ziders
“Izdevniecība Rīgas Viļņi” kļūst par Latvijas Olimpiskās komitejas informatīvo atbalstītāju
No kreisās: "Izdevniecības Rīgas Viļņi" Valdes priekšsēdētāja Aija Šmidre, LOK prezidents Žoržs Tikmers un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks.
Citi sporta veidi
2020. gada 17. augusts, 17:48

“Izdevniecība Rīgas Viļņi” kļūst par Latvijas Olimpiskās komitejas informatīvo atbalstītāju

Jauns.lv

Gaidot Tokijas olimpiskās spēles, “Izdevniecība Rīgas Viļņi” oficiāli vienojusies par sadarbību ar Latvijas Olimpisko komiteju (LOK) informatīvā atbalsta sniegšanā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Jaunās LOK vadības turpmāko gadu plānos ietilpst gan olimpiešu atbalstīšana un gatavošanās 2021. gada vasaras olimpiskajām spēlēm Tokijā, Japānā, gan arī aktīvs dialogs ar Latvijas sabiedrību.

Paredzēts, ka sadarbības ietvaros tiks piedāvāts plašs ieskats un būtiskākā informācija no nākamgad gaidāmajām spēlēm Tokijā, līdz tam informējot sabiedrību gan par sportistu ikdienu un gatavošanos pasaules lielākajam sporta forumam, gan par komitejas darbu. Sadarbība ietvers arī 2022. gada ziemas olimpiskās spēles Pekinā un ilgs līdz pat gada beigām.

Kā apliecināja nesen ievēlētais LOK prezidents Žoržs Tikmers, ne mazāk būtiski ir izmantot sadarbību ar medijiem, lai sabiedrībā – īpaši skolas vecuma bērnu vidū – popularizētu aktīvu dzīvesveidu.

Jaunā LOK vadība plāno darīt citādāk

“Izdevniecības Rīgas Viļņi” valdes priekšsēdētāja Aija Šmidre pauda prieku par iespēju sadarboties ar LOK, informējot sabiedrību par aktualitātēm saistībā ar gaidāmajām olimpiskajām spēlēm un sportu kopumā: “Ir liels gods sadarboties ar organizāciju, kas pasaules mērogā tik veiksmīgi prezentē Latviju, kā arī dod iespēju mūsu sportistiem pierādīt savas spējas, pārstāvot savu valsti. Ne mazāk būtiska ir LOK apņemšanās uzrunāt Latvijas iedzīvotājus, aicinot mūs ikdienā kļūt aktīvākiem un sportiskākiem, kas ir viens no labas veselības un kvalitatīvas dzīves stūrakmeņiem.”

“Pirmkārt, esam pateicīgi “Izdevniecībai Rīgas Viļņi” un tās valdes priekšsēdētājai Aijai Šmidrei personīgi par jau līdz šim notikušo veiksmīgo sadarbību. Runājot par nākotni, – ceru, ka partnerattiecības izvērtīsies interesantas un nozīmīgas gan komitejai, gan mūsu sportistiem, gan arī visiem tiem, kuri interesējas par sportu. Esam arī gandarīti par to, ka noslēgtā vienošanās paredz sadarbību uz vairākiem gadiem, līdz pat 2022. gada beigām,” pauda LOK prezidents Žoržs Tikmers.

“Ar mediju palīdzību vēlamies arī pastāstīt sabiedrībai par to, ko komiteja dara ikdienā. Citādi dažam labam varētu šķist, ka LOK uzdevums ir tik vien kā reizi dažos gados aizsūtīt sportistus uz sacensībām. Patiesībā darbs ar sportistiem, viņu atbalstīšana, ceļa bruģēšana uz olimpiskajām spēlēm – tā ir mūsu ikdiena,” piebilda LOK prezidents.

Nākamajos gados komiteja plāno daudz aktīvāk informēt arī par to, kā sportisti, funkcionāri un citas olimpisko spēļu organizēšanā iesaistītās puses pielāgojas Covid-19 pandēmijas radītajām sekām un gatavojas iespējamiem sarežģījumiem, un tuvākā nākotnē risināmām situācijām.

Aktualizēs aktīva dzīvesveida jautājumu

“Uz cilvēku jautājumu: “Ko tad jūs grasāties paveikt turpmākajos četros gados?” ir jāsniedz atbildes. Uzskatām, ka sabiedrībai ir jāskaidro, kā un kādēļ LOK rīkojas tieši tā, kādēļ pieņem attiecīgus lēmumus. Vēlamies informēt sabiedrību arī tādēļ, ka turpmāk plānojam lietas darīt nedaudz citādāk,” runājot par nepieciešamību cieši sadarboties ar medijiem, piebilda Tikmers.

“Mūsu kopējā programma arī paredz, ka LOK olimpiskās kustības ietvaros sludina nepieciešamību piekopt aktīvāku dzīvesveidu, regulāri kustēties. Olimpieši arī šajā ziņā veiks būtisko sporta vēstnešu lomu. Caur viņiem un caur daudzajiem sporta veidiem mēs vēlamies aktualizēt to, ka sports un aktīvs dzīvesveids ir nepieciešams ikvienam,” skaidroja LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Statistika liecina, ka katrs trešais Latvijas iedzīvotājs izvēlas lasīt “Izdevniecības Rīgas Viļņi” preses izdevumus, kopā ar ziņu portālu auditoriju lasītāju skaits pārsniedz pat vienu miljonu.

Izdevniecība regulāri izdod vairāk nekā 20 preses izdevumu, un tās paspārnē darbojas divi interneta ziņu portāli latviešu un krievu valodā.

Izdevniecības klāstā ietilpst: “Rīgas Viļņi”, “Patiesā Dzīve”, “100 labi padomi”, “Kas Jauns”, “Kas Jauns Avīze”, “9Vīri”, “OK!”, “Pastaiga”, “Pastaiga.ru”, “Tautas Veselības Avīze”, “Laimīgā Programma”, “Otkrito”, “Mīklas”, “Jaunās Mīklas”, “Padomi un Mīklas”, “Stāsti un Mīklas”, “Laimīgās Mīklas”, “Lielās Zviedru Mīklas”, “Zvaigžņu Mīklas”, “Slavenību Mīklas”“Likums un Taisnība”, “Ko Ārsti Tev Nestāsta”, “Ko Gydytojai Tau Nepasako”, “Mida Arstid Sulle Ei Raagi”, www.jauns.lv, www.otkrito.lv.

Papildus tiek izdoti arī dažādi tematiskie žurnālu speciālizlaidumi.