foto: REUTERS/SCANPIX
Covid-19 atkārtota uzliesmojuma dēļ Madridē atcelts plānotais tenisa turnīrs
2020. gada 4. augusts, 20:37

Covid-19 atkārtota uzliesmojuma dēļ Madridē atcelts plānotais tenisa turnīrs

Jauns.lv / LETA

Septembrī plānotais turnīrs Spānijas galvaspilsētā "Madrid Open", kas ik gadu pulcē spēcīgu tenisistu sastāvu, atcelts Covid-19 atkārtota uzliesmojuma dēļ.

Jau ziņots, ka Madrides reģiona valdība ieteikusi atcelt nākammēnes Spānijas galvaspilsētā plānoto turnīru, paužot bažas par Covid-19 atkārtotu izplatību.

Sieviešu un arī vīriešu turnīrs Madridē sākotnēji bija plānots maijā, bet Covid-19 straujās izplatības dēļ vēlāk tika pārcelts uz septembri. Otrdien kļuva zināms, ka prestižais māla seguma turnīrs šogad nenotiks.

"Ņemot vērā vietējās pašvaldības un arī medicīnas ekspertu ieteikumus, kā arī izvērtējot situācijas attīstību pēdējo mēnešu laikā, sarežģītās situācijas dēļ bijām spiesti atcelt turnīru," teikts organizatoru paziņojumā.

"Pēc pēdējo dienu Covid-19 uzliesmojumiem Madrides valdība ir noteikusi jaunus ierobežojumus attiecībā un sociālo distancēšanos. Jaunie noteikumi paredz, ka vienkopus nedrīkst pulcēties vairāk par desmit personām."

Turnīrs Madridē būtu atklājis māla sezonu Eiropā pēc tam, kad tikko kā noslēgtos "US Open" turnīrs.

Dalību Madrides "Masters 1000" turnīrā iepriekš jau bija apstiprinājis spānis Rafaels Nadals.

Pirmais oficiālais tenisa turnīrs pēc piecu mēnešu pārtraukuma šonedēļ tiek aizvadīts Palermo. Turnīrā Itālijā spēkojas tikai dāmas.

Pērn vīru konkurencē uzvaru svinēja Novaks Džokovičs, bet starp dāmām pārākā izrādījās Kiki Bertensa no Nīderlandes.