foto: Shutterstock
Covid-19 dēļ tiek mainīti futbola noteikumi: sarkano kartīšu varētu būt vairāk
Spļaušana zālienā un priecāšanās par vārtu guvumiem pagaidām vēl netiks sodīta.
Futbols
2020. gada 4. augusts, 14:11

Covid-19 dēļ tiek mainīti futbola noteikumi: sarkano kartīšu varētu būt vairāk

Jauns.lv

Anglijas Futbola asociācija esot sagatavojusi īpašu dokumentu ar norādījumiem, kas jāievēro futbola tiesnešiem, kuri tiesā mačus Covid-19 pandēmijas laikā, vēsta BBC.

Viens no galvenajiem punktiem, kas dokumentā minēts, esot rīkojums parādīt futbolistiem sarkanās kartītes situācijās, kad viņi apzināti klepo virsū pretinieku komandas spēlētājiem vai mača tiesnešiem.

Šāda rīcība futbola laukumā turpmāk tiks pielīdzināta necenzētas, agresīvas un aizskarošas leksikas un žestu pielietošanai – nesportiskai rīcībai.

Dokumentā esot minēts, ka tiesnešiem jāizvērtē, vai šī rīcība ir bijusi apzināta: “Ja klepošana bijusi nejauša vai lielā attālumā no citiem cilvēkiem, tad arbitriem nekādi tālāki mēri nav jāpieņem.”

Šīs izdotās futbola vadlīnijas stājas spēkā nekavējoties, bet tām klāt ir piebilde, ka tiesnešiem nav jācenšas sodīt par “ikdienišķu” klepošanu, bet gan tikai situācijās, kad tas darīts ar apzinātu mērķi pret kādu.

Tāpat tiesnešiem tomēr nebūs jāseko līdzi spēlētāju sociālās distancēšanās pārkāpumiem vārtu guvuma atzīmēšanas laikā, un viņi nedrīkstēs futbolistus sodīt par spļaušanu zālienā.