foto: LETA
Līcis vairs nepildīs Latvijas Handbola federācijas Izlašu direktora pienākumus
Renārs Līcis
Citi sporta veidi
2020. gada 28. jūlijs, 21:57

Līcis vairs nepildīs Latvijas Handbola federācijas Izlašu direktora pienākumus

Jauns.lv / LETA

Latvijas Handbola federācijai (LHF) tuvākajā laikā nāksies meklēt jaunu Izlašu direktoru, jo darbu šajā amatā otrdien pēc abpusējas vienošanās pārtrauca Renārs Līcis, vēsta LHF.

Līcis LHF strādāja jau kopš 2012.gada.

"Latvijas Handbola federācijā darbam ar sacensību rīkošanu un nacionālajām izlasēm esmu veltījis gandrīz desmit gadu. Tie ir bijuši saspringti, pilni ar izaicinājumiem un mērķiem, ko kopā ar savu komandu esam sasnieguši, neskatoties uz to, ka finansiālie un cilvēciskie resursi bijuši ļoti ierobežoti," LHF citē Līča teikto. 

"Ir sasniegts Latvijas handbola vēsturē lielākais panākums - iekļūšana Eiropas čempionāta finālturnīrā. Ir piesaistīts ilgtermiņa ģenerālsponsors Latvijas vadošajai līgai. Pēdējo divu gadu laikā, sadarbojoties ar Lietuvas un Igaunijas federācijām, esam atjaunojuši Baltijas Handbola asociāciju (BHA), kura šogad startēs jaunā formātā - Baltijas līga. Sadarbībā ar Izglītības un zinātnes ministriju (IZM), Latvijas Olimpisko komiteju (LOK), Latvijas Sporta federāciju padomi (LSFP), Eiropas Handbola federāciju (EHF) un Starptautisko Handbola federāciju (IHF) ir realizēta un piesaistīta virkne projektu."

LHF publicētajā paziņojumā Līcis aiziešanas iemeslus nemin, vien skaidro, ka darba attiecības izbeigtas pēc abpusējas vienošanās.

"Šobrīd vairāku pēdējo notikumu dēļ pēc abpusējas vienošanās ar federācijas vadību esmu nolēmis pārtraukt līdzšinējās darba attiecības. Lielāko paldies gribu teikt visiem izlašu treneriem un spēlētājiem, ar ko kopā ir piedzīvoti gan ļoti sāpīgi, gan arī prieka brīži. Liels paldies arī federācijas kolēģiem, kuri savas kompetences ietvaros ir daudz darījuši handbola attīstības labā. Šī iegūtā pieredze ir ļoti vērtīga, lai izdarītu secinājumus par šī brīža situāciju Latvijas handbolā kopumā, kā arī vērtētu jauno iniciatīvu un iesaistīto cilvēku perspektīvas jau tuvākajā nākotnē," piebilda Līcis, kurš ir viens no retajiem Latvijas soģiem, kuram bijusi iespēja tiesāt Olimpiādes dueļus.

10.jūlijā notikušajā LOK kongresā Līcis tika ievēlēts par organizācijas individuālo biedru.

Jau ziņots, ka LHF Padome pēc abpusējas vienošanās pārtraukusi darba attiecības ar līdzšinējo organizācijas ģenerālsekretāru Gunti Ciematnieku.

Tā kā līdz pārvēlēšanu kongresam 2021.gada martā ir atlikuši astoņi mēneši, LHF prezidents Mārtiņš Bičevskis ir vienojies ar organizācijas viceprezidentu Normundu Blomi, ka viņš uzņemsies ģenerālsekretāra pienākumus.

Viņa kandidatūra tiks virzīta biedru kopsapulcē 6.augustā.