foto: REUTERS/SCANPIX
Mbapē pēc potītes traumas, visticamāk, nevarēs palīdzēt PSG komandai UEFA Čempionu līgā
Kiljans Mbapē guvis pietiekami nopietnu potītes savainojumu.
Futbols
2020. gada 25. jūlijs, 18:03

Mbapē pēc potītes traumas, visticamāk, nevarēs palīdzēt PSG komandai UEFA Čempionu līgā

Jauns.lv / LETA

Francijas futbola granda Parīzes "Saint-Germain" (PSG) uzbrukuma līderis Kiljans Mbapē piektdien notikušajā Francijas kausa finālā sastiepa potītes saites, kā rezultātā francūzis, visticamāk, nevarēs palīdzēt savai komandai UEFA Čempionu līgas turnīrā.

Parīzes "Saint-Germain" apspēlēja "Saint-Etienne" ar 1:0 (1:0).

14.minūtē Neimars bija acīgākais pretinieku soda laukumā, no vārtsarga laukuma līnijas iesitot vārtos vārtsarga atvairīto bumbu.

Piedevām Loiks Perēns 31.minūtē pēc rupjas spēles pret Kilianu Mbapē atstāja "Saint-Etienne" klubu mazākumā. Arī Mbapē divas minūtes vēlāk bija spiests pamest laukumu, viņu nomainot Pavlo Sarabijam.

foto: AFP/Scanpix
Kiljans Mbapē spēles laikā laukumā malā bija redzams uz kruķiem.

Ap Mbapē kāju ilgstoši darbojās ārsts, taču galu galā viņš tika nomainīts pēc neveikla Perēna paņēmiena, kas savainoja Mbapē labo potīti. "Saint-Etienne" centrālais aizsargs par pārkāpumu saņēma sarkano kartīti, iespējams, savā pēdējā spēlē "Saint-Etienne" rindās. Vēlāk Mbapē bija redzams zālāja sānā ar kruķiem padusēs.

Jau kompensācijas laikā tiesnesis sadursmē uz Parīzes kluba soda laukuma robežas nesaskatīja 11 metru soda sitiena cienīgu pārkāpumu, un spēle beidzās ar 1:0 "Saint-Germain" labā.


"Konstatēts nopietns labās potītes laterālās saites sastiepums. Papildu izmeklējumi tiks veikti tuvāko 72 stundu laikā, kad arī uzzināsim jaunākos rezultātus," teikts PSG paziņojumā.

Tikmēr pats Mbapē sociālajā vietnē "Twitter" pateicās faniem par atbalstu. "Paldies visiem par vēstulēm, tas man daudz nozīmē."

UEFA Čempionu līgas turnīrs atsāksies augustā, bet PSG ceturtdaļfinālā jātiekas ar Itālijas A sērijas klubu Bergāmo "Atalanta". Šis duelis Lisabonā paredzēts 12.augustā.

Piektdienas duelis Francijas kausa finālā PSG bija pirmais kopš marta vidus. Šī paša mēneša nogalē Francijas valdība lēma, ka čempionāts Covid-19 dēļ jānoslēdz priekšlaicīgi, kā rezultātā PSG laukumā nebija devusies aptuveni trīs mēnešus.

PSG izcīnīja jau 13.Francijas kausa trofeju.