foto: Sandijs Leicis/3x3Latvija
"Top Gun" pirmajā posmā uzvar "Saldus" 3x3 basketbolisti un Latvijas sieviešu izlase
Armands Seņkāns cenšas traucēt Matīsa Kulačkovska metienu.
Basketbols
2020. gada 20. jūlijs, 07:08

"Top Gun" pirmajā posmā uzvar "Saldus" 3x3 basketbolisti un Latvijas sieviešu izlase

Jauns.lv / LETA

"Saldus" vīriešu komanda un Latvijas sieviešu izlase svētdien Ventspilī izcīnīja uzvaru 3x3 basketbola profesionālās līgas "Top Gun" atlases pirmajā posmā.

"Saldus" komanda, kuras sastāvā bija Matīss Kulačkovskis, Dāvis Gūtmanis, Kārlis Apsītis un Rendijs Feikners, uzvarēja visās spēlēs, tajā skaitā finālā, kur ar 19:15 pārspēja "3x3 Jelgava" vienību, kuras rindās bija Armands Seņkāns, Mārtiņš Šteinbergs, Roberts Pāže un Toms Leimanis.

Par sacensību vērtīgāko spēlētāju tika atzīts Matīss Kulačkovskis.

Pusfinālā "Saldus" ar 21:10 pieveica mājiniekus "Ventspils", bet jelgavnieki sagādāja pirmo un vienīgo zaudējumu komandai "Kandava"/"Anzāģe" (21:15).

Latvijas vadošā komanda "Rīga" šajā turnīrā nepiedalījās.

Sieviešu turnīrā finālmačā Latvijas izlases komanda - Baiba Eglīte, Kristīna Petermane un Liene Stalidzāne - ar 18:15 pieveica Latvijas Strītbola asociācijas vienību - Ievu Stefāniju Jundasi, Diniju Pāvelsoni un Elzu Bieriņu.

Latvijas izlases basketbolistes pērn Ungārijas pilsētā Debrecenā Eiropas kausā sasniedza sieviešu 3x3 basketbolam nebijušus panākumus - bronzas godalgu. Viņas arī šogad septembrī Latviju pārstāvēs Eiropas kausā, kas norisināsies Beļģijas pilsētā Antverpenē.

Latvijas 3x3 Basketbola līgas turnīru seriāls notiks no jūlija līdz maijam. Paredzēti seši atlases posmi Ventspilī, Saldū, Rēzeknē, Liepājā, Ogrē un Jelgavā, kā arī astoņi pamatturnīra posmi un finālposms tirdzniecības centrā "Akropole".

Finālturnīrā tiks izspēlēts Latvijas čempionu tituls, apmaksāts brauciens uz starptautisku FIBA 3x3 turnīru un tehniskā finansējuma balva, ko komanda varēs izmantot starptautiskajiem braucieniem. Finālturnīra laikā tiks noskaidrots labākais tālmetienu izpildītājs un izmanīgākais spēlētājs.