foto: ZUMAPRESS.com
"Man ir skumji..." - Gruzijas prezidente nosoda gruzīnu basketbola zvaigznes lēmumu spēlēt Krievijā
Tornike Šengelija ir Gruzijas basketbola izlases kapteinis, viens no pēdējo gadu Gruzijas labākajiem basketbolistiem.
Sporta zvaigznes
2020. gada 9. jūlijs, 22:40

"Man ir skumji..." - Gruzijas prezidente nosoda gruzīnu basketbola zvaigznes lēmumu spēlēt Krievijā

Jauns.lv

Krievijas basketbola flagmanis, Jāņa Strēlnieka pārstāvētais Maskavas klubs CSKA nesen paziņojis, ka noslēdzis līgumu ar vienu no Gruzijas pēdējo gadu labākajiem basketbolistiem - Torniki Šengeliju (28). Šo ziņu pamanījusi un savu attieksmi izteikusi arī Gruzijas prezidente Salome Zurabišvili.

68 gadus vecā Gruzijas prezidente, vēršot uzmanību uz īpaši saspringtajām Krievijas un Gruzijas politiskajām attiecībām, sociālajā tīklā Facebook veltījusi ierakstu Tornikem Šengelijam, kurā asi kritizē viņa lēmumu.

"Man ir skumji," raksta Zurabišvili, "kā Gruzijas prezidentei man šāds lēmums spēlēt Maskavas CSKA nav pieņemams."

Pats basketbolists gan savu pāreju no viena basketbola kluba uz citu par politisku lēmumu neuzskata.

"Es negrasos taisnoties," saka 28 gadus vecais Šengalija, "Es dodu priekšroku basketbolam, un tas nekādi nemainīs manas attiecības ar Gruziju. Ceru, ka tas nemainīs arī cilvēku attieksmi pret mani."

Uz basketbola politizēšanu nekavējoties reaģējusi arī Gruzijas basketbola federācija, kura ir nostājusies sportista pusē.

"Federācija ir pārliecināta, ka Tornike tāpat kā līdz šim aizstāvēs savas dzimtenes un Gruzijas basketbola izlases godu un intereses - neatkarīgi no tā, uz kuru klubu aizvedīs viņa karjera," teikts paziņojumā. "Gruzijas basketbola izlases kapteinis vēl ne reizi vien mūs priecēs ar saviem personiskajiem panākumiem, savukārt viņa līdera talants palīdzēs mūsu nacionālajai izlasei vēl ne reizi vien sasniegt skaistas uzvaras." 

Politiskās nesaskaņas starp Krieviju un Gruziju saasinājās 2008. gadā, kad Krievija oficiāli nepieteiktas karadarbības rezultātā ieguva kontroli par Dienvidosetijas un Abhāzijas teritorijām.

Tornike Šengelija pēdējos sešus gadus ir pārstāvējis Vitorijas klubu "Baskonia" un nupat aizvedis šo klubu līdz Spānijas čempionu titulam. Ar Maskavas CSKA viņš līgumu noslēdzis līdz 2023. gadam.