foto: Artyom Korotayev/TASS/Scanpix
Latvijas hokeja izlases kapteinim Daugaviņam Krievijā draud jūtams algas samazinājums
Latvijas hokeja izlases kapteinis Kaspars Daugaviņš priekšplānā.
Hokejs
2020. gada 9. jūlijs, 14:26

Latvijas hokeja izlases kapteinim Daugaviņam Krievijā draud jūtams algas samazinājums

Jauns.lv / LETA

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienība Maskavas apgabala "Vitjaz" nākamsezon saviem vadošajiem hokejistiem izmaksās zemāku atalgojumu nekā bija runāts iepriekš, trešdien vēsta Krievijas laikraksts "Sport-Ekspress."

Laikraksta korespondents Aleksejs Ševčenko ziņo, ka, lai arī pati komanda šīs ziņas vēl neapstiprina, "Vitjaz" klubā pieciem leģionāriem un arī vēl četriem Krievijas hokejistiem tiks samazinātas algas.

Līdzīgu soli iepriekš spēra arī Sanktpēterburgas SKA, taču iekļūstot izslēgšanas spēļu pusfinālā, titulētā kluba izšķērdību neviens vairs nepieskatīs.

Tikmēr "Vitjaz" nolēma rīkoties citādāk. Deviņiem hokejistiem ar lielākajiem līgumiem nāksies samierināties ar algu, kas mazāka par 20% no sākotnējās vienošanās. Ševčenko vēsta, ka no Krievijas hokejistiem algas samazinājums gaidāms Aleksandram Sjominam, Iļjam Ježovam un Fjodoram Maļihinam. Starp spēlētājiem, kas saņems mazāku algu būs arī pieci leģionāri, tādējādi noprotams, ka arī Kaspars Daugaviņš savā līgumā redzēs jaunu summu.

Covid-19 pandēmijas laikā ievērojamu kritumu piedzīvoja Krievijas rubļa vērtība, tāpēc noprotams, ka jau iepriekš noslēgtie līgumi nav bijuši "naudīgākie" hokejistu karjerās.

Jau ziņots, ka KHL 2020./2021.gada sezonai ir noteikusi zemākus algu griestus 900 miljonu rubļu apjomā. Vairāki klubi ierosināja līgai palielināt griestus līdz 1,1-1,3 miljardiem rubļu (13,8-16,4 miljoni eiro), lai nesamazinātu spēlētāju algas.

Jauno KHL sezonu plānots sākt 2.septembrī.