foto: Kevin Voigt/Jan Huebner/Pool/Scanpix
Minhenes "Bayern" otro gadu pēc kārtas svin uzvaru Vācijas kausa finālā
"Bayern" futbolisti līksmo par panākumu.
Futbols
2020. gada 5. jūlijs, 00:02

Minhenes "Bayern" otro gadu pēc kārtas svin uzvaru Vācijas kausa finālā

Jauns.lv / LETA

Vācijas futbola flagmanis Minhenes "Bayern" sestdien izcīnīja valsts kausu, bet iepriekš svinēta uzvara arī bundeslīgas čempionātā, šos abus titulus iegūstot jau otro gadu pēc kārtas.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Bayern" Berlīnes olimpiskajā stadionā ar 4:2 (2:0) uzvarēja Leverkūzenes "Bayer".

Minhenieši jau iepriekš tika kronēti par bundeslīgas čempioniem, bet sestdien izcīnīts arī Vācijas kauss. Šādu pašu sniegumu izdevās demonstrēt arī pērn.

Spēles 16.minūtē tieši pie soda laukuma līnijas "Bayern" bija iespēja izpildīt standartsituāciju. Pie bumbas nostājās Roberts Levandovskis un Dāvids Alaba, otrajam no viņiem pārceļot bumbu pāri spēlētāju "mūrim.

Astoņas minūtes vēlāk Džošua Kimičs laukuma sānā pamanīja Seržu Njabrī un ar vienu pieskārienu bumbu nogādāja uzbrucējam pa skrējienam, kurš īsi pēc tam dubultoja komandas pārsvaru.

Otrā puslaika pirmo pusi apņēmīgāk iesāka "Bayer", vairākkārt apdraudot Manuela Noiera vārtus. Vienā no uzbrukumiem leverkūzenieši aizrāvās, bet Noiers otrā laukuma pusē pamanīja Levandovski un atdeva tālu piespēli. Polis "mīksti" saņēma bumbu un ātri vien spēra pa to, taču "Bayer" vārtsargs ar plaukstām novirzīja bumbu sev starp kājām, nevis pret zemi (0:3).

Mača 63.minūtē Svens Benders soda laukuma dziļumā izrāvās starp aizsargiem un ar galvu raidīja bumbu vārtos. "Bayer" spiediens turpinājās līdz minūti pirms finālsvilpes otros vārtus spēlē guva Levandovskis. Mājinieki līdz spēles beigām vēl vienus vārtus atguva, pēc stūra sitiena soda laukumā izceļoties talantīgajam Kajam Havercam.

"Bayern" Vācijas kausu savā rīcībā ieguva jau 20.reizi. Tāpat šī bija jau 13.reize, kad minhenieši vienā sezonā izcīna uzvaru bundeslīgā un Vācijas kausā.

Minhenes klubam šosezon vēl ir iespēja uzvarēt UEFA Čempionu līgā. Gadījumā, ja tas tiks paveikts, klubs visus trīs titulus vienā sezonā izcīnīs jau otro reizi.

Levandovskis visos turnīros šosezon guvis 51 "golu".

Vācijas kausa finālu ik gadu apmeklē vairāk nekā 70 000 līdzjutēju, taču sestdienas duelis Berlīnes olimpiskajā stadionā noritēja bez skatītājiem.

Pagājušajā mēnesī "Bayern" jau astoto reizi pēc kārtas triumfēja bundeslīgas čempionātā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās