foto: imago images / Bildbyran/Scanpix
Tiek diskvalificēta Anastasija Grigorjevas konkurente, kura jau bija izcīnījusi olimpisko ceļazīmi
Brīvā stila cīkstone Jennija Fransone.
Citi sporta veidi
2020. gada 26. jūnijs, 11:05

Tiek diskvalificēta Anastasija Grigorjevas konkurente, kura jau bija izcīnījusi olimpisko ceļazīmi

Jauns.lv / LETA

Brīvā stila cīkstone Jennija Fransone par dopinga lietošanu saņēmusi diskvalifikāciju uz četriem gadiem, lēmusi Zviedrijas Antidopinga aģentūra.

Janvārī 32 gadus vecā cīkstones organismā tika atrastas aizliegtās vielas metiltestosterona pēdas. Mēnesi vēlāk pēc B proves atvēršanas viņa tika izslēgta no Zviedrijas olimpiskās komandas.

Kā ziņo laikraksts "Dagens Nyheter", Fransone pārsūdzēs antidopinga uzrauga piespriesto diskvalifikāciju Zviedrijas Sporta konfederācijas sporta tiesā. Sportistes pārstāvis Mats Larsons norāda, ka disciplinārlietu komisija nav ņēmusi vērā vairākus apstākļus, tajā skaitā faktu, ka laboratorija nesekoja visiem Pasaules Antidopinga aģentūras (WADA) protokola punktiem.

Pērn Fransone izcīnīja sudraba medaļu pasaules čempionātā svara kategorijā līdz 68 kilogramiem un nodrošināja ceļazīmi uz olimpiskajām spēlēm. Tāpat viņa izcīnīja bronzu Eiropas čempionātā, šāda paša kaluma godalgu gūstot arī Anastasijai Grigorjevai. Abos šajos turnīros, kā arī Eiropas spēlēs, viņas startēja vienā svara kategorijā, taču Latvijas un Zviedrijas sportistu ceļi nekrustojās.

Fransone ir 2016.gada Riodežaneiro olimpisko spēļu bronzas medaļas laureāte svara kategorijā līdz 69 kilogramiem. Tāpat viņa ir pasaules čempione un Eiropas čempione svarā līdz 72 kilogramiem.