foto: AP/Scanpix
Bertāna vietu "Wizards" komandā turnīrā Orlando aizpildīs Džeriens Grānts
NBA vienības Vašingtonas "Wizards" spēlētājs Bertāns nolēmis nedoties uz sezonas noslēguma fāzi Orlando, jo pēc šīs sezonas beigām viņš kļūs par brīvo aģentu.
Basketbols
2020. gada 25. jūnijs, 20:46

Bertāna vietu "Wizards" komandā turnīrā Orlando aizpildīs Džeriens Grānts

Jauns.lv / LETA

Latviešu basketbolista Dāvja Bertāna vietu Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) sezonas noslēguma fāzes turnīrā aizpildīs aizsargs Džeriens Grānts, ziņo NBC.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Jau ziņots, ka NBA vienības Vašingtonas "Wizards" spēlētājs Bertāns nolēmis nedoties uz sezonas noslēguma fāzi Orlando, jo pēc šīs sezonas beigām viņš kļūs par brīvo aģentu. 

27 gadus vecais Grānts šajā sezonā spēlēja Vašingtonas "Capital City Go-Go", kas ir "Wizards" fārmklubs NBA attīstības līgā jeb G līgā. Šosezon viņš 39 spēlēs vidēji guva 16,3 punktus, atdeva 5,5 rezultatīvas piespēles un izcīnīja 4,4 atlēkušās bumbas. Grānts no spēles metienus realizēja ar 47,5% precizitāti, no tiem tālmetienus ar 44,1% precizitāti. 

Grāntam būs atvēlēta trešā saspēles vadītāja loma aiz Iša Smita un Šabaza Napjēra. Ja viņam tiks dota iespēja spēlēt kā uzbrūkošajam aizsargam, šajā pozīcijā jau priekšā ir Bredlijs Bīls un, iespējams, arī Džeroums Robinsons.

Grānts šosezon vēl nav spēlējis NBA, bet pirms tam viņš pasaulē spēcīgākajā līgā pavadīja četras sezonas, pārstāvot Ņujorkas "Knicks", Čikāgas "Bulls" un Orlando "Magic" komandas. Amerikānis 273 regulārā čempionāta spēlēs vidēji guvis 6,1 punktu, veicis 2,9 rezultatīvas piespēles un izcīnījis 1,6 atlēkušās bumbas.

"Wizards" Rietumu konferencē ieņem devīto vietu, bet pirmais astoņnieks ir sešu uzvaru attālumā. ASV galvaspilsētas komandai ir niecīgas cerības spēlēt izslēgšanas turnīrā.

NBA sezona atsāksies 31.jūlijā ar 22 komandu līdzdalību, tām tiekoties "Disney's ESPN Wide World of Sports Complex" telpās Orlando.