foto: ITAR-TASS/Scanpix
Lūgs valdībai 350 000 eiro lielu atbalstu, lai organizētu Eiropas čempionātu pludmales volejbolā
Latviešu pludmales volejbolists Jānis Šmēdiņš.
Citi sporta veidi
2020. gada 22. jūnijs, 21:42

Lūgs valdībai 350 000 eiro lielu atbalstu, lai organizētu Eiropas čempionātu pludmales volejbolā

Jauns.lv / LETA

Lai rudenī Latvija veiksmīgi varētu uzņemt visus vadošos Eiropas pludmales volejbolistu, Latvijas Volejbola federācija (LVF) valdībai lūgs 350 000 eiro lielu atbalstu, pirmdien vēsta Latvijas Televīzijas raidījums "Sporta ziņas".

LVF jau ilgstoši risina sarunas ar Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) vadību par Eiropas 2020.gada čempionāta finālposma organizēšanu Latvijā.

Lai sacensības Latvijā noritētu veiksmīgi, LVF valdībai lūgs 350 000 eiro lielu atbalstu. Nepieciešamā naudas summa gan ir krietni mazāka nekā tas bija 2017.gadā, jo LVF jau ir izdevies vienoties ar CEV par finansiālu atbalstu.

"Mūsu prognoze piepildījās... Nīderlandes varas iestādes nav devušas atļauju Eiropas čempionāta norisei, tāpēc CEV līdz 24.jūlijam nāks klajā ar jaunu norises vietu," raidījumam skaidro Timermanis. "Savu kandidatūru esam jau pieteikuši, taču ar atrunu, kas savu gala atbildi dosim nedaudz vēlāk, jo šobrīd ir svētku periods. Tāpat noris jautājumu saskaņošana ar valsts un pašvaldības iestādēm."

"Esam vienojušies par finansiālu atbalstu no CEV puses, tāpat mums jau ir iestrādnes ar sponsoriem. Zinām, ka atbalstu lūdz arī pasaules rallija čempionāta (WRC) rīkotāji, tāpēc skaidrs, ka šis būs valdības lēmums. Ceram, ka valdība jūnija beigās vai jūlija sākumā dos pozitīvu atbildi."

Plānots, ka Eiropas čempionāts varētu notikt septembra pirmajā pusē, tāpēc sagatavošanās laiks ir ļoti limitēts. Slodzi gan mazina iepriekš paveiktie sagatavošanās darbi Pasaules kausa trīs zvaigžņu posmam, kas šovasar bija plānots Jūrmalā, bet nu jau ir atcelts "Covid-19" radītās pandēmijas dēļ.

"Skaidrs, ka normālam sagatavošanās procesam ir nepieciešami vismaz seši mēneši vai vairāk, bet jāņem vērā, ka komanda, kas palīdzēja organizēt pērnā gada Pasaules kausa posmu jau ir izdarījusi daļu no sava mājasdarba arī šim gadam," gatavību uzņemt Eiropas čempionātu pauž LVF valdes loceklis.

Latvijas puse lūgusi CEV lēmumu par Eiropas čempionāta norises vietu pieņemt jūnija beigās. Ja valdības un CEV lēmums būs pozitīvs, Eiropas vadošie volejbolisti Jūrmalas smiltīs būs redzami no 9. līdz 13.septembrim.

Augstas raudzes starptautisks turnīrs Majoru smiltīs Jūrmalā norisinās kopš 2014.gada. Togad CEV satelītturnīra finālā Jānis Šmēdiņš un Aleksandrs Samoilovs pārspēja Armandu Āboliņu un Haraldu Regžu.

Gadu vēlāk augstāka ranga CEV "Masters" sērijas sacensībās Šmēdiņš ar Samoilovu bija trešie, bet 2016.gadā, kad pirmoreiz notika arī sieviešu sacensības, Jūrmalā atkal uzvarēja Samoilovs ar Šmēdiņu, Mārtiņam Pļaviņam ar Regžu ierindojoties trešajā vietā.

2017.gada augustā Jūrmala rīkoja Eiropas mēroga svarīgākās sacensības - Eiropas čempionāta finālu. Šmēdiņš ar Samoilovu tika līdz finālam, kur piekāpās itāļiem - Danielem Lupo un Paolo Nikolai, bet Tīna Laura Graudiņa un Anastasija Kravčenoka izcīnīja pārsteidzoši augsto piekto vietu.

Graudiņa un Kravčenoka bija otrās nākamā gada Eiropas U-22 meistarsacīkstēs Jūrmalā, bet vīriešu konkurencē uzvaras laurus plūca Mihails Samoilovs un Kristaps Šmits.

Savukārt 2019.gadā Jūrmalā debitēja Pasaules tūres trīs zvaigžņu sacensības vīriešiem. Arī šeit uzvarēja mājinieki - Šmēdiņš ar A. Samoilovu. Šogad Jūrmalā pirmoreiz vajadzēja norisināties arī Pasaules tūres posma sacensībām sievietēm, taču šis turnīrs koronavīrusa pandēmijas dēļ tika pārcelts uz nākamo gadu.