foto: REUTERS/SCANPIX
Covid-19 pandēmija pagarinājusi daiļās biatlona karalienes Dorotejas Vīreres karjeru
Pasaules kausa kopvērtējuma uzvarētāja Doroteja Vīrere šogad pasaules čempionātā izcīnīja trīs medaļas - divas zelta un vienu sudraba.
Sporta zvaigznes
2020. gada 1. jūnijs, 11:25

Covid-19 pandēmija pagarinājusi daiļās biatlona karalienes Dorotejas Vīreres karjeru

Jauns.lv / LETA

Pēdējo divu sezonu Pasaules kausa biatlonā uzvarētājai kopvērtējumā Itālijas biatlonistei Dorotejai Vīrerei koronavīrusa pandēmija varētu pagarināt sportistes karjeru, ziņo norvēģu medijs NRK.

Vīreres karjerā koronavīrusa dēļ pēc 2019./2020.gada sezonas beigām iestājās negaidīts pārtraukums, intervijā norvēģu sabiedriskajai raidorganizācijai NRK atzina sportiste.

"Aprīlī daudz domāju un atpūtos. Es nolēmu turpināt," sacīja 30 gadus vecā biatloniste. "Protams, es ieklausos, kāda manam ķermenim ir motivācija, taču šobrīd tā ir ļoti laba," saka Vīrere.

Daiļava ar ieroci: olimpisko spēļu skaistākā dalībniece Doroteja Vīrere

Nav noslēpums, ka profesionālam sportistam ikdienā pa vidu smagiem treniņiem ir jārūpējas arī par ķermeņa veselību un pēc iespējas labāku ...

gallery icon
32

Viņai pēdējās sezonas ir bijušas ļoti veiksmīgas sportiskā ziņā, bet tajā pašā laikā nogurdinošas, jo veiksme un popularitāte nāk ar papildu atbildību.

"Pavasarī pēc sezonas es vienmēr esmu nogurusi. Pagājušā gada aprīlī mans grafiks biju pilns, un es pat nevarēju kārtīgi paēst. Ēdu mašīnā ceļā uz galamērķiem un atpakaļ," atceras Vīrere.

Viņa atgādināja par situāciju, kad neatgriezās no intervijas Milānā pirms pulksten trijiem naktī, un nākamajā rītā pulksten astoņos jau bija komandas treniņš.

"Tas bija ļoti grūti. Man ir pienākumi pret sponsoriem, intervijas, fotosesijas," viņa skaidro. "Tā visa ir tik daudz, un daudz ir arī jātrenējas. Jūs gandrīz kļūstat par mašīnu, kurai nekad nav laika atpūsties."

Beidzot viņa ir apstājusies. "Šis gads ir bijis pavisam savādāks. Man nebija ne mazākās nojausmas, ka pavasaris varētu būt tāds. Es maijā jutos tik labi," pandēmijas krīzi izbauda sportiste.

Vīrere atzīst, ka tā ir pagarinājusi viņas karjeru, cerams, līdz 2022. gada olimpiādei Pekinā. "Man ir bijis daudz laika par to domāt," sacīja itāliete.

"Tas būs ļoti īpašs gads, mēs nezinām, kā viss notiks, bet jā, es uzskatu, ka pēdējais mērķis ir olimpiāde, līdz kurai mums vēl ir daži gadi."

Lai arī Vīrerei ir trīs individuālie pasaules čempiones tituli un divas uzvaras Pasaules kausa kopvērtējumā, viņai nav individuālo medaļu olimpiskajās spēlēs. Viņai ir divas bronzas 2014. un 2018.gada spēlēs jauktajā stafetē, taču labākais individuālais rezultāts ir divas sestās vietas.