foto: LETA
NBA latviešu spēlētājs Pasečņiks izmantojis iespēju piedalīties ierobežotajos treniņos
Vašingtonas "Wizards" latviešu centra spēlētājs Anžejs Pasečņiks.
Basketbols
2020. gada 30. maijs, 23:33

NBA latviešu spēlētājs Pasečņiks izmantojis iespēju piedalīties ierobežotajos treniņos

Jauns.lv / LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Vašingtonas "Wizards" latviešu centra spēlētājs Anžejs Pasečņiks izmantojis iespēju piedalīties ierobežotajos treniņos komandas zālē, ziņo laikraksts "The Washington Post".

"Wizards" bija viena no pēdējām komandām, kas nebija atsākusi nodarbības, taču piektdien basketbolisti varēja atsākt treniņus arī Vašingtonas vienības bāzē. Treniņos vienlaikus nevar piedalīties vairāki basketbolisti, tāpat nodarbībās nevar strādāt galvenais treneris un asistenti. Treniņi ir bezkontakta, un basketbolistiem liegts iemēģināt spēles epizodes, piemēram, segšanu.

"The Washington Post" ziņo, ka piektdienas vakarā šo iespēju izmantojuši Pasečņiks, Īzaks Bonga un Džeroums Robinsons.

Sportistiem, piedaloties treniņos, jāievēro drošības pasākumi, piemēram, jāmēra temperatūra un, ja tā pārsniedz 37,2 grādus, nodarbībās nevar piedalīties. Tāpat basketbolistiem nav ieteicams treniņu zālē ņemt līdzi personīgās mantas.

Savukārt trenažieru zālē sportistiem jāvalkā maskas un cimdi. Pēc nodarbībām basketbolisti nedrīkst pārģērbties komandas bāzē.

Pārējie NBA latviešu basketbolisti - Kristaps Porziņģis, Rodions Kurucs un Dāvis Bertāns - pārtraukuma laikā izmantoja iespēju atgriezties dzimtenē. Šobrīd nav informācijas, ka kāds no viņiem būtu devies atpakaļ uz ASV.

Pasečņiks šosezon laukumā pavadījis vidēji nepilnas 17 minūtes, guvis 6,0 punktus un izcīnījis 4,1 atlēkušo bumbu. Pirms sezonas pārtraukšanas "Wizards" ar 24 uzvarām 64 spēlēs ieņēma devīto vietu Austrumu konferencē.

Kā piektdien ziņoja ESPN, nākamajā ceturtdienā tiks lemts par priekšlikumu 2019./2020.gada sezonu atsākt 31.jūlijā. Sezonas atsākšanai ir vairāki scenāriji, bet lielākais atbalsts ir 22 komandu turnīram, kas norisinātos Disnejlendā, Orlando. 

Pieņemot šādu plānu, turnīrā piedalītos komandas, kuras šobrīd atrodas izslēgšanas turnīra zonā, kā arī sešas vienības, kurām līdz pirmajam astoņniekam ir mazāk pa sešām uzvarām. Tādējādi Austrumu konferencē pie spēlēšanas turnīrā tiktu arī "Wizards".

NBA sezonas pārtraukumu izsludināja 11.martā neilgi pēc tam, kad pirmais saslimšanas gadījums ar koronavīrusu tika konstatēts Jūtas "Jazz" basketbolistam Rūdijam Gobēram.

NBA komisārs Edams Silvers sarunā ar spēlētājiem paudis apņēmību līdz jūnija vidum pieņemt lēmumu par sezonas turpmāko likteni.