foto: CHRISTOPHE SAIDI/SIPA
"French Open" vēlas turnīru aizvadīt ar faniem
"Roland Garros" centrālais korts.
Citi sporta veidi
2020. gada 27. maijs, 22:44

"French Open" vēlas turnīru aizvadīt ar faniem

Jauns.lv / LETA

Uz septembri pārceltais Francijas atklātais čempionāts tenisā, iespējams, notiks ar fanu līdzdalību, par šo ideju trešdien uzstājīgi cīnoties turnīra organizatoriem.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Sacensību organizatori uzstājuši, ka septembrī gaidāmais turnīrs, ievērojot sociālo distancēšanos, varētu notikt ar faniem tribīnēs.

Par četriem mēnešiem vēlāk pārceltais turnīrs jau iepriekš parūpējās par to, lai fani varētu atgūt savas biļetes, jo nebija ticības, ka sacensības 20.septembrī būs iespējams apmeklēt līdzjutējiem.

"Rudenī turnīru aizvadīsim ar nelielu skaitu atbalstītāju, viņiem ievērojot sociālās distancēšanās noteikumus," pauda Francijas Tenisa federācijas (FFT) ģenerāldirektors Žans Fransuā Vilote.

Lai veiksmīgi aizvadītu gaidāmo turnīru, ir izveidota darba grupa, kurā ietilpst sporta un ārlietu ministrijas, kā arī veselības organizāciju un turnīra rīkotāju pārstāvji.

"Plāns ir noorganizēt sacensības ar skatītājiem, taču mēs būsim gatavi uzņemt turnīru arī aiz slēgtām durvīm," piebilda FFT ģenerālsekretārs.

Jūnija vidū arī būs zināms "US Open" liktenis. Šis turnīrs pagaidām ir plānots 24.augustā.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Tenisa profesionāļu asociācijas (ATP) un Sieviešu tenisa asociācijas (WTA) sezona sākotnēji bija apturēta vismaz līdz 7.jūnijam, bet aprīļa sākumā termiņš tika pagarināts līdz 13.jūlijam.

WTA neziņo, ka sezonas atsākšanas punkts ir pārcelts, taču visi jūlija turnīri ir atcelti vai pārcelti. Savukārt ATP sezona nesāksies ātrāk par 31.jūliju.

Koronavīrusa izplatības dēļ aprīļa sākumā tika atcelts šī gada tenisa sezonas "Grand Slam" trešais turnīrs - Vimbldonas čempionāts.

Atklātajā ērā šī būs pirmā reize, kad nenorisināsies prestižais turnīrs. Iepriekšējo reizi tenisisti Vimbldonas kortos neizgāja no 1940. līdz 1945.gadam, kad norisinājās Otrais pasaules karš. Tāpat turnīrs nenotika no 1915. līdz 1918.gadam Pirmā pasaules kara laikā.

Tikmēr sezonas otrais "Grand Slam" turnīrs - Francijas atklātais čempionāts - no vasaras sākuma pārcelts uz rudeni. Savukārt lēmums par šī gada ASV atklātā čempionāta norisi varētu tikt pieņemts jūnijā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās