foto: Zumapress/Scanpix
Strēlnieks neatbalsta Eirolīgas sacensību atsākšanu
Maskavas CSKA un Latvijas izlases aizsargs Jānis Stēlnieks.
Basketbols
2020. gada 25. maijs, 11:23

Strēlnieks neatbalsta Eirolīgas sacensību atsākšanu

Jauns.lv / LETA

Viena no spēcīgākajiem Eirolīgas klubiem Maskavas CSKA aizsargs Jānis Strēlnieks cer uz Eirolīgas sezonas neatjaunošanu, basketbolists nedēļas nogalē teica sarunā ar Latvijas Televīziju.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Plānots, ka arī Eirolīgas turnīra prezidenta Žordi Bartomeu paziņojums par līgas sezonas turpināšanu izskanēs pirmdien.

"No sportistu pozīcijām liekas, ka prātīgāk būtu vienkārši pabeigt šo sezonu un gatavoties nākamajai, jo tad vismaz zinātu, ka būs pietiekami daudz laika, lai sagatavotos," saka Strēlnieks.

"Tagad būs tāda skriešana un ķeršana, lai kaut ko saglābtu. Es nezinu, vai tas īsti ir vajadzīgs un vai tas ir labi sportistu veselībai. Būs daži spēlētāji, kas atbrauks labākā sportiskajā formā, būs citi, kuri būs darījuši mazāk. Būs pārāk maz laika, lai atkal visu komandu saliktu kopā un visi būtu vienā līmenī," uz nevajadzīgas steigas mīnusiem norāda Maskavas CSKA un Latvijas izlases saspēles vadītājs.

Viņš pieņem, ka arī skatītājiem basketbols nebūs tas baudāmākais. Turklāt pēc ierašanās klubā atkal divas nedēļas būs jāpavada karantīnā.

"Cerams, ka tiks pieņemts pareizais lēmums un sezona tiks atcelta pavisam," cer Strēlnieks.

Šosezon CSKA rindās basketbolists 21 Eirolīgas spēlē vidēji laukumā pavadīja 16 minūtes, kuru laikā guva 7,2 punktus, divreiz rezultatīvi piespēlēja un izcīnīja 1,8 atlēkušās bumbas. Savukārt Vienotās līgas čempionātā basketbolists 13 mačos laukumā caurmērā pabija 20 minūtes, to laikā izceļoties ar 7,8 punktiem un 2,2 rezultatīvām piespēlēm.

Eirolīgā pirms turnīra pārtraukšanas līderpozīcijā ar 24 uzvarām 28 spēlēs bija Stambulas "Anadolu Efes" komanda, kurai ar 22 uzvarām seko Madrides "Real" un Rolanda Šmita pārstāvētā "Barcelona". Piektajā vietā ar 19 uzvarām ir Jāņa Strēlnieka Maskavas CSKA, Jāņa Timmas un Daira Bertāna pārstāvētie Maskavas apgabala "Himki" ar 13 uzvarām un 15 zaudējumiem ieņem septīto vietu, bet Vilērbānas ASVEL ar Rihardu Lomažu sastāvā ar desmit panākumiem un 18 neveiksmēm ir 15.pozīcijā 18 vienību konkurencē.