foto: REUTERS/SCANPIX
Anglijas premjerlīgas klubos konstatēti seši pozitīvi koronavīrusa testi
Anglijas premjerlīgas futbola bumba.
Futbols
2020. gada 20. maijs, 10:48

Anglijas premjerlīgas klubos konstatēti seši pozitīvi koronavīrusa testi

Jauns.lv / LETA

Pārbaudot spēlētājus un darbiniekus Anglijas premjerlīgas klubos pirms atgriešanās treniņos, trijās no komandām sešiem futbolistiem konstatēts koronavīruss, otrdien paziņoja Anglijas premjerlīgas pārstāvji.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Premjerlīga var apstiprināt, ka svētdien, 17.maijā, un pirmdien, 18.maijā, 748 spēlētājiem un klubu darbiniekiem tika ņemtas analīzes, pārbaudot Covid-19 organismā," teikts līgas paziņojumā.

"No veiktajiem testiem seši trīs klubos ir pozitīvi."

Netika publiskota informācija par to, uz kurām personām vai klubiem tas attiecas.

"Spēlētāji vai kluba darbinieki, kuriem fiksēts vīruss, tagad septiņas dienas noteikta izolācija," sacīts līgas paziņojumā.

Premjerlīgas klubi otrdien sāka atgriezties treniņos mazās grupās pēc tam, kad pirmdien tika parakstīti protokoli par drošības pasākumu ievērošanu.

Inficēšanās gadījumu skaits ir tikai 0,8% no pārbaudītajiem un atbilst līdzīgām pārbaudēm, kuras veiktas citās lielajās līgās, kuras cer pabeigt sezonu laukumā.

Vācijas divas augstākās divīzijas pirms divām nedēļām reģistrēja desmit pozitīvus gadījumus 1724 testos, pirms tās atgriezās pie spēlēšanas pagājušajā nedēļas nogalē.

Pieciem divu labāko Spānijas divīziju spēlētājiem pagājušajā nedēļā analīzēs tika fiksēts koronavīruss, pirms "La Liga" atgriezās grupu treniņos.

Premjerlīgas klubu mērķis ir atsākt čempionātu līdz nākamā mēneša vidum, neskatoties uz dažu spēlētāju bažām par viņu labklājību.

Jau ziņots, ka "Watford" kapteinis Trojs Dīnijs paziņoja, ka šonedēļ neatgriezīsies treniņos, baidoties, ka varētu nodot vīrusu savam piecus mēnešus vecajam dēlam.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās