Hokejs
2020. gada 19. maijs, 23:13

Rūdolfs Balcers apsver iespēju iegūt Norvēģijas pilsonību

Jauns.lv

Starptautiskās hokeja federācija (IIHF) savā Facbook lapā publicēja interviju ar Latvijas izlases uzbrucēju Rūdolfu Balceru un vārtsargu Elvi Merzļikinu, kurā hokejisti atbildēja uz fanu uzdotajiem jautājumiem.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Sarunas laikā Rūdolfs Balcers atcerējās par uzvaras vārtiem savā izlases debijas mačā pret Norvēģiju un nodēvēja tos par skaistākajiem un svarīgākajiem savā karjerā.

2018. gada pasaules čempionātā Balcers, debitējot pieaugušo izlasē, izcēlās ar diviem vārtu guvumiem pret Norvēģijas komandu. Iespaidīgus vārtus viņš guva papildlaikā, kad apspēlēja visus pretspēlētājus un vārtsargu, nodrošinot Latvijas izlasei uzvaru ar rezultātu 3:2.

Šobrīd viņš atrodas tieši Norvēģijā, kur starpsezonā pavada lielāko laiku. Tāpat hokejists tur pavadījis lielu daļu savas karjeras.

Hokejists apstiprinoši atbildēja arī uz jautājumu par to, vai viņš plāno iegūt Norvēģijas pilsonību.

"Jā. Man šķiet, viņi nesen atļāva dubultpilsonību. Esmu tur nodzīvojis ilgu laiku un redzu sevi tur dzīvojam arī nākotnē. Nebūtu slikti iegūt Norvēģijas pasi. Ja man būs iespēja, es to, iespējams, darīšu," teica Balcers.

Arī divkārtējais Šveices vicečempions Elvis Merzļikins neslēpj, ka kādreiz tīko tikt arī pie Šveices pilsonības. Ar formalitāšu kārtošanu Elvis gan nesteidzas, jo līdz 29 gadu vecumam Šveicē vīriešus var iesaukt karadienestā, tomēr Latvijas izlases vārtsarga prioritāte ir hokejs.

foto: Edijs Pālens/LETA
Balcers priecājas par gūtajiem vārtiem mačā ar Austriju.

Profesionāļa karjeru Balcers uzsāka Norvēģijā, kur pēc vairākām junioru līgās aizvadītām sezonām, 2013. - 14. gada sezonā devās laukumā divās spēlēs Norvēģijas hokeja līgas kluba Stavangeras "Oilers" sastāvā. Nākamajā sezonā Balcers kļuva jau par "Oilers" pamatsastāva spēlētāju, 36 spēlēs atzīmējoties ar 21 rezultativitātes punktu un kopā ar komandu izcīnot Norvēģijas čempiona titulu. 18 gadu vecumā viņš bija līgas rezultatīvākais U-20 vecuma spēlētājs. Pēc sezonas noslēguma Balceru 2015. gada NHL draftā izvēlējās Sanhosē "Sharks". Šobrīd Rūdolfs pārstāv Otavas "Senators" vienību.