foto: Sergei Fadeichev/TASS/Scanpix
KHL eksperts paredz Daugaviņam sekmīgu sezonu Čehovas "Vitjaz" rindās
Kaspars Daugaviņš (pa kreisi) vēl Maskavas "Spartak" kreklā.
Hokejs
2020. gada 11. maijs, 14:21

KHL eksperts paredz Daugaviņam sekmīgu sezonu Čehovas "Vitjaz" rindās

Jauns.lv / LETA

Daugaviņš jau daudzus gadus ir labs Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlētājs un Maskavas apgabala "Vitjaz" komandā būs savā vietā, pirmdien laikrakstam "Izvestija" teica divkārtējais olimpiskais čempions Aleksandrs Koževņikovs.

Jau ziņots, ka vēl pirms šīs sezonas spēlētāju līgumu termiņa beigām Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadītais Maskavas "Spartak" klubs paziņoja par to, ka Latvijas uzbrucēji Kaspars Daugaviņš un Mārtiņš Karsums nākamajā sezonā "Spartak" nepārstāvēs.

3. maijā tika paziņots, ka Daugaviņš karjeru turpinās Maskavas apgabala "Vitjaz".

"Daugaviņš jau sen ir labs un spēcīgs KHL uzbrucējs," raksta "Izvestija". "Latviešu uzbrucējs līgas otrā ešelona klubos gandrīz vienmēr ir bijis viens no līderiem."

Tiek atzīmēts, ka līderu vidū viņš ir bijis gan Ņižņijnovgorodas "Torpedo", gan Maskavas "Spartak" rindās. Klubs cer, ka tāpat būs arī "Vitjaz" rindās.

"Daugaviņš jau daudzus gadus ir labas klases KHL spēlētājs," laikrakstam "Izvestija" stāsta Koževņikovs. "Viņš ir spējīgs gan iemest ripu vārtos, gan atstrādāt savu maiņu aizsardzībā, gan arī spēlēt spēka spēli."

"Domāju, ka "Vitjaz" rindās Daugaviņš būs savā vietā un zemāk par savām spējām nespēlēs," piebilda bijusī "Spartak" un Maskavas "Kriļja Sovetov" zvaigzne.

Aizvadītajā sezonā Latvijas uzbrucējs pamatturnīrā 59 spēlēs guva 19 vārtus un 21 reizi rezultatīvi piespēlēja, bet Gagarina kausa izcīņā latvietim bija viens precīzs metiens un trīs piespēles sešos mačos.

KHL Daugaviņš laukumā devies 401 spēlē, kurā guvis 101 vārtus un veicis 143 rezultatīvas piespēles.