foto: AFP/Scanpix
Jaņņa Adetokunbo jaunākais brālis Aleksis vēlas spēlēt Eiropā
Basketbolisti brāļi Adetokunbo (no kreisās) - Kosts, Aleksis, Tanasis un Jannis.
Basketbols
2020. gada 11. maijs, 10:21

Jaņņa Adetokunbo jaunākais brālis Aleksis vēlas spēlēt Eiropā

Jauns.lv / LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Milvoki "Bucks" zvaigznes Jaņņa Adetokunbo jaunākais brālis Aleksis plāno izlaist ASV augstskolu basketbola posmu un spēlēt profesionālo basketbolu Eiropā, jo uzskata to par ātrāku ceļu uz NBA, svētdien paziņoja Aleksis Adetokunbo.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Perspektīvais basketbolists pabeidza vidusskolu Milvoki un saņēma stipendiju piedāvājumus no vairākām augstskolām, ieskaitot De Pola universitāti Čikāgā.

"Es gribu pēc iespējas ātrāk kļūt par profesionāli," Saka jaunākais Adetokunbo. "Esmu dzimis un audzis Eiropā. Pazīstu Eiropas basketbolu, un labākais man būtu parakstīt līgumu ar Eiropas klubu."

Divus metrus garais Aleksis dzimis Grieķijā un kā uzbrucējs pagājušajā sezonā spēlēja Dominikāņu vidusskolā.

"Man būs jātrenējas un jāsacenšas ar pieaugušiem vīriešiem, man būs spēcīga konkurence un spiediens," par Eiropas virzienu saka Adetokunbo.

Ja viņš sasniegtu NBA, Aleksis kļūtu par ceturto ģimenes locekli, kurš tur nokļūtu, pievienojoties vecākajiem brāļiem - 2018./2019.gada sezonas līgas vērtīgākajam spēlētājam jeb MVP Jannim, Tanasim, kurš arī spēlē "Bucks", un Kostam, kurš ir Losandželosas "Lakers" rindās.

Alekss Adetokunbo pārcēlās no Grieķijas uz Milvoki 2013.gadā Janņa pirmajā sezonā kopā ar "Bucks".

Mācoties vidusskolas pēdējā klasē, viņš vidēji spēlē guva 20 punktus un izcīnīja 7,3 atlēkušās bumbas.