foto: Vida Press
Bijušajam bokserim Šturmam par izvairīšanos no nodokļu nomaksas piespriests trīs gadu cietumsods
Pazīstamais Vācijas bokseris Fēlikss Šturms (īstajā vārdā - Adnans Čatičs).
Sporta zvaigznes
2020. gada 1. maijs, 21:35

Bijušajam bokserim Šturmam par izvairīšanos no nodokļu nomaksas piespriests trīs gadu cietumsods

Jauns.lv / LETA

Pazīstamais Vācijas bokseris Fēlikss Šturms (īstajā vārdā - Adnans Čatičs) par izvairīšanos no nodokļu nomaksas saņēmis trīs gadu cietumsodu, lēmusi Ķelnes reģionālā tiesa.

Tas gan vēl nav galējais lēmums šajā lietā, tāpēc 41 gadu vecajam šturmam piespriestais sods vēl var mainīties.

Šturms sākotnēji tika apsūdzēts par 5,8 miljonu eiro nodokļu nenomaksāšanu, taču tiesa nonāca pie slēdziena, ka viņš nav nomaksājis vienu miljonu eiro. Bokseris likumu pārkāpis laika posmā no 2008. līdz 2010.gadam un 2013.gadā, bet apsūdzībās par 2011. un 2012.gadu viņš tika attaisnots.

Viņš tika apcietināts pērn aprīlī, bet pirms Jaunā gada bosniešu izcelsmes bokseris tika atbrīvots pret 300 000 eiro lielu drošības naudu. Pirmstiesas apcietinājumā pavadītie astoņi mēneši tiks ieskaitīti izciestajā cietumsodā.

Šturms esot saņēmis regulārus maksājumus no Šveices mārketinga aģentūras un iegūto naudu slēpis no nodokļu inspektoriem.

Tāpat Šturms tika tiesāts par to, ka 2016.gada februārī, kad aizvadīja savu pēdējo cīņu, viņš lietojis dopingu. Boksera A provē tika atrasts steroīds stanozolols, bet pats Šturms apgalvoja, ka nav lietojis aizliegtās vielas.

Šturmam karjeras laikā piederēja Pasaules Boksa asociācijas (WBA), Pasaules Boksa organizācijas (WBO) un Starptautiskās Boksa federācija (IBF) čempiona jostas. Viņš karjeras laikā cīnījās par vidējā un otrā vidējā svara kategorijas jostām.

Pirms profesionāļa karjeras viņš 2000.gadā izcīnīja zelta medaļu pasaules čempionātā.

Šturms karjeras laikā ringā kāpa 49 reizes, izcīnot 40 uzvaras, no kurām 18 bija ar nokautu.

Tēmas