foto: unsplash.com
NBA no 8.maija plāno komandām ļaut aizvadīt treniņus savās arēnās
Basketbols
2020. gada 27. aprīlis, 23:47

NBA no 8.maija plāno komandām ļaut aizvadīt treniņus savās arēnās

Jauns.lv / LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vadība pirmdien lēmusi, ka, sākot ar 8.maiju, ikvienai līgas komandai būs iespēja aizvadīt treniņus savā arēnā, taču ikvienam iesaistītajam būs jāievēro konkrēti noteikumi, vēsta "The Athletic" apskatnieks Šems Karanija.

Karanija ziņo, ka NBA pirmdien informējusi visas komandas par saviem nodomiem attiecībā uz 8.maiju. Tāpat NBA lūgusi katru komandu izvirzīt vienu personu, kas būs atbildīgs par sanitāro noteikumu izpildi.

NBA komandām sniegusi informāciju, kurā pausti tie noteikumi, kas komandām strikti būs jāievēro, lai drīkstētu aizvadīt treniņus. Tie nosaka, ka treniņu zālē vienlaicīgi var atrasties četri spēlētāji, tāpat uz katru basketbolistu nedrīkst būt vairāk par vienu personu no apkalpojošā personāla. 

Laikā, kad spēlētāji neveic fiziskās aktivitātes, uz sejas jābūt uzvilktai maskai, bet personāls, kas strādā ar basketbolistiem, būs spiests regulāri nēsāt gumijas cimdus. Papildus šiem noteikumiem ikvienam nāksies arī ievērot 12 pēdu jeb 3,6 metru atstati.

Pagājušajā nedēļas nogalē NBA vadība paziņoja, ka jau 1.maijā vairākām komandām, kuras atrodas koronavīrusa mazāk skartajās pilsētās, būs iespēja aizvadīt pirmos treniņus, kamēr atlikušajiem klubiem tiktu atrasta alternatīva.

NBA par sezonas pārtraukumu 11.martā paziņoja pēc tam, kad saslimšana ar Covid-19 tika konstatēta Jūtas "Jazz" spēlētājam Rūdijam Gobēram.

NBA saslimšana ar koronavīrusu tika konstatēta Losandželosas "Lakers", Denveras "Nuggets", Bostonas "Celtics", Detroitas "Pistons", Jūtas "Jazz" un citās vienībās, taču smagi saslimšanas gadījumi nav fiksēti. Šomēnes līgas komisārs Edams Silvers neslēpa, ka NBA vadība vairs neinformē medijus par jauniem saslimšanas gadījumiem, tāpēc pieļaujams, ka vīruss varētu būt inficējis arī vēl citu klubu spēlētājus.

Pēdējo reizi pilna NBA sezona netika aizvadīta 2011./2012.gada sezonā, jo līga un spēlētāju asociācija nespēja vienoties par koplīgumu. Togad pirmie dueļi tika aizvadīti ap Ziemassvētku laiku, bet kopumā sezona sastāvēja no 66 spēlēm.