foto: AFP/Scanpix
Dažām NBA komandām tiks atļauts izmantot treniņhalles
NBA logo.
Basketbols
2020. gada 26. aprīlis, 11:59

Dažām NBA komandām tiks atļauts izmantot treniņhalles

Jauns.lv / LETA

Dažas Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas nākamajā piektdienā, 1.maijā, varēs sākt izmantot treniņu halles, vēsta Ziemeļamerikas mediji.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"The Associated Press", atsaucoties uz anonīmu avotu līgā, ziņo, ka treniņi būs brīvprātīgi un tikai individuāli, bet grupu nodarbības un komandu organizēti treniņi nebūs atļauti.

Treniņi varēs notikt tikai pilsētās, kur nav ierobežojums palikt mājās. ASV šobrīd ir atšķirīgi ierobežojumi, piemēram, Džordžijas un Oklahomas štatos daži uzņēmumi var atsākt savu darbu, kamēr Floridā tikai grasās atcelt liegumu atstāt mājas.

Tām komandām, kuras ierobežojumu dēļ nevarēs atsākt individuālos treniņus, NBA meklēs alternatīvus risinājumus.

Šis lēmums gan nenozīmē to, ka drīzumā atsāksies spēles, tomēr tas ir liels solis uz priekšu, lai komandas varētu atsākt treniņus.

NBA par sezonas pārtraukumu 11.martā paziņoja pēc tam, kad saslimšana ar Covid-19 tika konstatēta Jūtas "Jazz" spēlētājam Rūdijam Gobēram.

Pēdējo reizi pilna NBA sezona netika aizvadīta 2011./2012.gada sezonā, jo līga un spēlētāju asociācija nespēja vienoties par koplīgumu. Togad pirmie dueļi tika aizvadīti ap Ziemassvētku laiku, bet kopumā sezona sastāvēja no 66 spēlēm.