foto: REUTERS/SCANPIX
Burundijas čempionāta futbolistiem pandēmijas laikā iesaka nepriecāties par vārtu guvumiem bučojoties vai iedunkājot vienam otru
Futbola stadions Burundijas lielākajā pilsētā Bužumburā.
Futbols
2020. gada 6. aprīlis, 11:07

Burundijas čempionāta futbolistiem pandēmijas laikā iesaka nepriecāties par vārtu guvumiem bučojoties vai iedunkājot vienam otru

Jauns.lv / LETA

Burundijas pirmās un otrās divīzijas nacionālie čempionāti futbolā turpināsies, neskatoties uz koronavīrusa Covid-19 uzliesmojumu, svētdien Burundijas Futbola federācijas prezidents Reveriens Ndikurijo paziņoja klubu kopsapulcē.

Sanāksmē esošais valsts veselības ministrs Tadē Ndikumana ieteica veikt profilakses pasākumus, piemēram, roku mazgāšanu ar hloru un fanu temperatūras noteikšanu pirms ieiešanas stadionos.

"Mēs arī iesakām spēlētājiem izvairīties no gūto vārtu svinēšanas, skūpstoties vai iedunkājot vienam otru," viņš sacīja.

"Līdz šim mums ir trīs cilvēki, kuriem ir pozitīvs koronavīrusa tests. Katrai valstij ir sava specifika. Mēs nevaram deklarēt ierobežojumus, ko ir noteikušas citas valstis," viņš piebilda, atzīmējot, ka viņa vadītā ministrija cieši sadarbosies ar futbola federācijas mediķiem, lai nodrošinātu spēlētāju un skatītāju drošību.

Ndikurijo, kurš ir arī Senāta vadītājs, sacīja, ka viņi ir pieņēmuši Veselības ministrijas ieteikumus. "Tas ir svarīgi, jo dažos stadionos mēs uzņemam vairāk nekā 10 000 cilvēku. Pasaule mums seko līdzi. Mums ir informācija, ka derību vietnes tīmeklī šobrīd pieņem derības par mūsu čempionātu, kas joprojām ir viens no nedaudzajiem pasaulē, kur notiek spēles," viņš teica.

Burundija ir viena no četrām valstīm, kas joprojām atļauj augstākā ranga futbolu. Vēl futbola čempionāts norisinās Baltkrievijā, Nikaragvā un Tadžikistānā. Lielākā daļa sporta pasākumu, ieskaitot olimpiskās spēles, ir atlikta vai atcelta koronavīrusa straujās izplatības dēļ.