foto: HZ/PIXATHLON/SIPA/Scanpix
F-1 pilots Botass dodas pārgājienos un trenējas "arktiskajā treniņnometnē"
Pirmās formulas "Mercedes" komandas pilots Valteri Botass.
Citi sporta veidi
2020. gada 5. aprīlis, 22:33

F-1 pilots Botass dodas pārgājienos un trenējas "arktiskajā treniņnometnē"

Jauns.lv / LETA

Pirmās formulas "Mercedes" komandas pilots Valteri Botass ir uzkāpis kalnā Somijas ziemeļos un saka, ka jūtas labi koronavīrusa Covid-19 pandēmijas laika izolācijā, taču nevar sagaidīt F-1 sezonas sākumu, sportists sestdien un svētdien demonstrēja savā "Instagram" kontā.

Botass sestdienas vēlā vakarā "Instagram" vietnē ievietoja attēlu ar sevi 1029 metrus augstā Sānas kalna virsotnē, un svētdien pievienoja videoklipu.

"Man ir ļoti labi," Botass teica, stāvēdams apsnigušā ainavā. "Es turos nost no visiem cilvēkiem. Esmu spējis daudz labi patrenēties. Tā šķiet kā gara treniņnometne, kas turpinās kopš ziemas pārtraukuma."

"Kā pilots es nevaru vien sagaidīt, kad atgriezīšos sacīkstēs, bet mums ir jāgaida, līdz kamēr būs droši to darīt."

Pirmās astoņas 2020.gada F-1 sacensības ir pārceltas uz vēlāku laiku vai pilnībā atceltas. Komandas un čempionāta rīkotāji cer sākt sezonu 14.jūnijā ar Kanādas Lielās balvas izcīņu Monreālā.

Pagājušā gada pasaules čempionāta otrās vietas ieguvējs 30 gadus vecais soms Botass ir teicis, ka pēdējās divas nedēļas viņš pavadījis izolācijā Somijas ziemeļos - "arktiskā treniņnometnē" kopā ar savu austrāliešu draudzeni riteņbraucēju Tifāniju Kromvelu.