foto: REUTERS/SCANPIX
Serbijas izlases futbolists arestēts par karantīnas stāvokļa neievērošanu
Šveicē dzimušais futbolists Aleksandrs Prijovics.
Futbols
2020. gada 4. aprīlis, 22:00

Serbijas izlases futbolists arestēts par karantīnas stāvokļa neievērošanu

Jauns.lv / LETA

Par Covid-19 vīrusa karantīnas noteikumu neievērošanu Belgradā piektdien arestēts futbolists Aleksandrs Prijovics, paziņoja vietējā policija.

Futbolists, kurš ikdienā meistarību slīpē Saūda Arābijas komandā "Al Ittihad", bijis daļa no grupas, kas pārkāpusi noteikumus, kuri neatļauj vienkopus pulcēties vairāk nekā piecām personām.

Kā ziņo Belgradas policijas direktors Vladimirs Rebičs, futbolists kopā ar vēl 17-18 cilvēkiem ieturējies kādā Belgradas restorānā. Zīmīgi, ka šajā laika posmā restorānam bija jābūt slēgtam, bet darbu tas drīkstēja turpināt, nodrošinot piegādi uz mājām.

"Atbildīgas par šo visu ir abas puses - apmeklētāji un restorāna vadītāji," teica Rebičs, kurš neslēpa, ka arī Prijovičam nāksies stāties prokuroru priekšā.

Likuma pārkāpēji pieķerti piektdien neilgi pirms valstī noteiktās komandantstundas, kas ilgst no pieciem vakarā līdz pieciem rītā. Serbijas valdība vīrusa izplatības laikā pieņēmusi stingrus mērus, par ko liecina pagājušās nedēļas aresti. Pagājušajā nedēļā uz trim gadiem tika notiesātas vairākas personas, kuras patvaļīgi pametušas piespiedu karantīnu.

Iepriekš nepatikšanās ar likumsargiem par līdzīgu pārkāpumu iekūlās Madrides "Real" futbolists Luka Jovičs. Serbijas puse vēstīja, ka sportistam nāksies stāties tiesas priekšā, bet kopš martā veiktā aresta, jaunumi šajā lietā nav sekojuši.

Šveicē dzimušais Prijovičs Serbijas izlasē aizvadījis 13 spēles.