foto: EPA/Scanpix
Pirmie futbola klubi aicina neatsākt sezonu
Pret sezonas atsākšanu ir arī titulētais Nīderlandes klubs un čempionāta šā brīža līdervienība Amsterdamas "Ajax".
Futbols
2020. gada 2. aprīlis, 17:55

Pirmie futbola klubi aicina neatsākt sezonu

Jauns.lv / LETA

Itālijas A sērijas futbola kluba "Brescia" prezidents Masimo Čelino aicinājis turnīra organizatorus jūnijā neatsākt sezonu.

Kluba prezidents sarunā ar laikrakstu "La Gazzetta dello Sport" ceturtdien atklāja, ka Eiropas Futbola asociāciju savienība (UEFA) jūnijā plānojot atsākt spēles lielākajās Eiropas līgās. Viņaprāt, šāda rīcība ir bezatbildīga un nepieļaujama.

"Esmu Brešā. Šeit ikdienu redzam transportus ar mirušiem cilvēkiem. Mēs esam epidēmijas centrā, tāpēc noteiktie datumi ir pavisam nederīgi," teica Čelino.

Itālijā cilvēkiem bez īpašas atļaujas nav iespēju pamest māju, bet ņemot vērā, ka situācija ar Covid-19 vīrusu nav krasi uzlabojusies, valdība ārkārtas stāvokli pagarinājusi no 3. līdz 13.aprīlim. Pēc šī lēmuma Itālijas Futbola federācija (FIGC) paziņoja, ka pirmās spēles valsts čempionātā varētu notikt maija beigās.

Piektdien A sērijas 20 klubu vadītājiem ir paredzēta sanāksme, taču Čelino uzsvēra, ka tajā droši vien valdīšot haoss, jo funkcionāriem svarīgas esot tikai viņu pašu intereses, nevis spēlētāju veselība.

Tikmēr Romas "Lazio" prezidents Klaudio Lotito sava kolēģa intereses skaidro ar vēlmi pasargāt klubu no izkrišanas uz B sēriju. Savukārt Čelino paudis, ka "Lazio" sezonu vēlas turpināt tikai tāpēc, ka ir viena punkta attālumā no Turīnas "Juventus", kas pagaidām ir līdervienība.

Čelino nenoliedza, ka viņa komanda, visticamāk, arī izkritīs no A sērijas, bet atsākt sezonu jūnijā/jūlijā būtu bezatbildīgi. Šāds solis veicinātu haosu, kā rezultātā izmaiņas piedzīvotu spēlētāji, viņu līgumi, klubu finanses, tirgus un arī nākamās sezonas plāni.

Itālijas A sērijā vairums komandu jāaizvada vēl 12 spēles. "Juventus" pēc 26 spēļu kārtām ar 63 punktiem ir pirmā, bet "Lazio" ir par punktu mazāk.

Tikmēr Nīderlandes čempionātā "Brescia" ceļu vēlas iet arī viena no titulētākajām vienībām Nīderlandes "Ajax". Šīs komandas sporta direktors Marks Overmars Nīderlandes Futbola asociāciju (KNVB) un UEFA pielīdzinājis ASV prezidentam Donaldam Trampam.

"Pašlaik KNVB un UEFA man atgādina Trampu, kurš pirms nedēļas teica: "Ekonomika ir svarīgāka par koronavīrusu!". Labrīt! Vairāki simti cilvēku Nīderlandē jau ir zaudējuši dzīvības Covid-19 vīrusa dēļ," laikrakstam "Telegraaf" teica Overmars.

UEFA iepriekš paudusi, ka jūnijā nenotiks izlašu un Eiropas līgu finālspēles, tostarp Čempionu un Eiropas līgās. Šāds lēmums tika pieņemts, lai vietējie čempionāti varētu noslēgt sezonas.

"Kāpēc viss grozās ap naudu, nevis sabiedrības veselību? Tas ir bezatbildīgi aizvadīt spēles šajā laika posmā," teica bijušais "Ajax", Londonas "Arsenal" un "Barcelona" spēlētājs.

Pēc 25 spēļu kārtām "Ajax" ar 25 punktiem ir pirmā, bet tikpat punktus iekrājusi arī "Alkmaar" komanda. Nīderlandes čempionātā komandām jāaizvada vēl deviņas spēles.