foto: USA TODAY Sports/Scanpix
Visām NBA komandām uzdots slēgt savas treniņu zāles
Losandželosas "Lakers" treniņu arēna.
Basketbols
2020. gada 20. marts, 14:13

Visām NBA komandām uzdots slēgt savas treniņu zāles

Jauns.lv / LETA

Nacionālā basketbola asociācija (NBA) ceturtdien neilgi pirms četras komandas paziņoja, ka viņu pulkā ir ar Covid-19 inficētas personas, deva uzdevumu visiem 30 klubiem slēgt savas treniņu bāzes.

Jau ziņots, ka NBA vienības Filadelfijas "76ers", Denveras "Nuggets", Bostonas "Celtics" un Losandželosas "Lakers" ceturtdien paziņoja, ka to rindās ir personas, kuras inficējušās ar Covid-19 vīrusu.

NBA jaunie noteikumi stājās spēkā ar piektdienas rītu.

Ceturtdien pirmie par Covid-19 saslimšanas gadījumiem ziņoja "76ers", bet vēlāk pulkam pievienojās arī "Nuggets", "Lakers" un "Celtics", kuras rindās ar vīrusu apslimis Markuss Smārts.

Spēlētājs savā "Twitter" video uzrunā jau norādījis, ka jūtas labi un ievēro karantīnu. Smārts bija desmitais spēlētājs līgā, kuram noteikta saslimšana ar koronavīrusu.

Ar augstāk minētajām komandām vienu treniņu centru dala arī Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas. NHL vadība norādīja, ka līgā saslimšanas gadījumu skaits nav pieaudzis. Vienīgais sasirgušais tika konstatēts Otavas "Senators" rindās, kurā spēlē arī Rūdolfs Balcers.

Tikmēr NBA komisārs intervijā ar ESPN norādīja, ka basketbolisti uzskatāmi par slimības "ātrajiem" izplatītājiem.

"Tie ir jauni cilvēki, kuru darbs ir atrasties nelielā distancē vienam no otra. Tāpat basketbolisti regulāri ceļo un atrodas lielās grupās, tostarp arī publiski," iemeslus, kāpēc NBA spēlētāji ir pakļauti lielākam saslimšanas riskam, skaidroja komisārs.

Jau ziņots, NBA 11. martā izsludināja pārtraukumu līgā, kas sākotnēji tika noteikts līdz aprīļa vidum. Vēlāk līga paziņoja, ka spēles noteikti nesāksies ātrāk par maija otro pusi vai jūnija sākumu. Ziemeļamerikas mediji vēsta, ka šosezon fināla spēles, iespējams, nāksies vērot augustā.

Kopumā NBA saslimšana ar Covid-19 konstatēta jau septiņos dažādos klubos. Inficēto skaits kopumā sasniedzis jau 13 cilvēkus, no kuriem desmit ir spēlētāji.