foto: Zumapress/Scanpix
Madrides "Real" futbolistam par paškarantīnas neievērošanu draud kriminālatbildība
Luka Jovičs atgriezās Serbijā, lai nosvinētu draudzenes dzimšanas dienu.
Futbols
2020. gada 19. marts, 15:07

Madrides "Real" futbolistam par paškarantīnas neievērošanu draud kriminālatbildība

Jauns.lv / LETA

Spānijas futbola granda Madrides "Real" uzbrucējam Lukam Jovičam, par paškarantīnas neievērošanu pēc atgriešanās Serbijā, draud kriminālatbildība.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Jau ziņots, ka Spānijas basketbola vienības Madrides "Real" basketbolistam Trejam Tompkinsam pagājušajā ceturtdienā konstatēta saslimšana ar Covid-19 vīrusu, kā rezultātā karantīnā ievietota visa komanda, kā arī futbola vienība Madrides "Real".

Futbola komanda karantīnā tika ievietota, jo abi sporta veidu vienības treniņus aizvada vienā arēnā.

Par šādu rīcību Jovičs un citi profesionālie sportisti, kuri iztiku pelna aiz Serbijas robežām, trešdien notikušajā preses konferencē saņēma skarbu kritiku no premjerministres Anas Brnabičas.

"Starp futbola zvaigznēm, kas pelna miljonus, mums ir slikti piemēri. Daži spēlētāji neuzskatīja par vajadzību pēc atgriešanās dzimtenē 14 dienas pavadīt paškarantīnā," kritiku Joviča un citu futbolistu virzienā veltīja premjerministre.

Brnabiča neilgi pēc tam lūdza visus izlases spēlētājus iespēju robežās neatgriezties mājās, kā rezultātā būtu vieglāk ierobežot Covid-19 vīrusa izplatību. Līdz šim Serbijā atgriezušies vairāk nekā 45 000 valsts piederīgo un amatpersonu sniegtā informācija liecina, ka liela daļa no šiem cilvēkiem nav ievērojuši karantīnas noteikumus.

"Tā vietā, lai pavadītu laiku paškarantīnā, viņš "izballējās" pa visu Belgradu," vēsta vietējais laikraksts "Blic".

Tāpat sportista rīcību novērtēja arī valdības atbalstītais laikraksts "Informer". "Luka izdarīja kaut ko patiesi stulbu. Viņš Madridē pameta karantīnas zonu un, neraugoties uz ieteikumiem nebraukt mājās, taisnā ceļā ieradās Belgradā. Futbolists kādu laiku, visticamāk, nedosies laukumā, jo viņam nāksies stāties tiesas priekšā."

Tikmēr "Kurir" avīzes pirmās lapas rotāja uzraksts - Ei, puis, tu gribi mūs nogalināt? Laikraksts vēsta, ka Jovičs valstī atgriezies, lai nosvinētu savas draudzenes jubileju.

Serbijas valdība kopš trešdienas ir noteikusi komandantstundu, kas paredz, ka pēc laika posmā no astoņiem vakarā līdz pieciem rītā, uz ielas nedrīkst atrasties neviens cilvēks. Valdība šo lēmumu pieņēma, jo iedzīvotāji pārāk vienaldzīgi uztvēruši iepriekš sniegtos norādījumus.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās