foto: PA Images/SCANPIX
Visi 16 cilvēki no "McLaren" F-1 komandas izveseļojušies no Covid-19
"McLaren" formula.
Citi sporta veidi
2020. gada 19. marts, 12:51

Visi 16 cilvēki no "McLaren" F-1 komandas izveseļojušies no Covid-19

Jauns.lv / LETA

Visi 16 cilvēki no Pirmās formulas (F-1) komandas "McLaren" ir izveseļojušies no Covid-19 vīrusa, tostarp arī mehāniķis, kuram saslimšana tika konstatēta pirmajam.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

F-1 komanda atklāja, ka izveseļojies ir ne tikai Austrālijā sasirgušais mehāniķis, bet arī pārējie no komandas. Pēdējie rezultāti liecina, ka arī tām septiņām personām, kuras bija ciešā kontaktā ar mehāniķi un vēlāk tika ievietotas karantīnā, Covid-19 simptomi vairs nav konstatēti.

Tieši "McLaren" komandas dēļ F-1 sāka pievērst pastiprinātu uzmanību pandēmijai, kā rezultātā neilgi pēc tam lēma par sezonas pirmā posma atcelšanu.

Vienība arī pauda cerību, ka jau nākamnedēļ atlikušajiem komandas locekļiem tiks dota atļauja no Austrālijas atgriezties mājās - Lielbritānijā.

"Ar prieku paziņojam, ka tie septiņi cilvēki, kuri Austrālijā bija ievietoti karantīnā, nesirgst ar Covid-19 vīrusu, ko apliecina veiktās analīzes," teikts komandas paziņojumā. "Tostarp ir arī komandas loceklis, kuram saslimšana arī vīrusu tika konstatēta pirmajam."

Kopumā karantīnā tika ievietoti 16 cilvēki, no kuriem 14 šo režīmu ievēroja, jo nesen bija tiešā kontaktā ar mehāniķi.

"Neraugoties uz labajiem rezultātiem, šīs personas turpmākās divas nedēļas pavadīs paškarantīnā."

Vēlāk noskaidrojās, ka inficējies ar vīrusu ir arī viens no "Pirelli" automašīnu riepu ražotāja komandas locekļiem, kurš tolaik strādāja Melburnā.

Tikmēr "McLaren" komandas braucējs Karloss Sainss atklāja, ka neskatoties uz negatīvajiem testa rezultātiem, viņš savās mājās Spānijā ietur paškarantīnu.

Līdz šim atcelti Austrālijas, Ķīnas, Bahreinas un Vjetnamas posmi, bet sezonas pirmās sacīkstes varētu notikt maija beigās.

Iepriekš aizdomās par saslimšanu ar Covid-19 vīrusu, karantīnā tika ievietoti četri cilvēki no "Haas" komandas.

Pērn par seškārtējo pasaules čempionu kļuva "Mercedes" pilots Lūiss Hamiltons, kuram šosezon ir iespēja atkārtot Mihaēla Šūmahera iespēto - septiņi tituli.

Šīs sezonas pēdējais posms paredzēts novembra beigās Abū Dabī.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās