foto: Zumapress/Scanpix
Eirolīga un FIBA uz nenoteiktu laiku atceļ spēles
Latvijas izlases un Maskavas CSKA saspēles vadītājs Jānis Strēlnieks.
Basketbols
2020. gada 12. marts, 11:39

Eirolīga un FIBA uz nenoteiktu laiku atceļ spēles

Jauns.lv / LETA

Saistībā ar Covid-19 vīrusa straujo izplatību lēmumu uz nenoteiktu laiku pārtraukt spēles izdevusi Eirolīgas vadība, kas organizē ULEB Eirolīgas un Eirokausa sacensības.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Jau ziņots, ka Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vadība trešdien lēma uz nenoteiktu laiku pārtraukt regulāro sezonu, jo īsi pirms mača sākuma vienam no Jūtas "Jazz" basketbolistiem konstatēta saslimšana ar Covid-19 vīrusu.

Neilgi pēc NBA lēmuma ar līdzīgu paziņojumu klajā nāca arī Eirolīgas turnīru organizatori, bet nepilnu stundu vēlāk paziņojumu par spēļu atcelšanu publicēja arī FIBA.

"Ņemot vērā Pasaules veselības organizācijas paziņojumu, ka Covid-19 vīruss nu jau ieguvis pandēmijas statusu, esam veikuši pārrunas ar klubiem, pēc kurām nonācām pie secinājuma, ka uz nenoteiktu laiku ir jāaptur visu turnīru izspēles," teikts organizācijas paziņojumā.

Eirolīgas vadība arī pauda, ka papildu informācija šajā sakarā sekos ceturtdienas gaitā. 

Ceturtdien ULEB Eirolīgā bija paredzētas četras spēles, tostarp arī Jāņa Strēlnieka pārstāvētajai Maskavas CSKA. Savukārt dienu vēlāk paredzēti vēl pieci mači, kuros dalība bija plānota Rolanda Šmita pārstāvētajai "Barcelona", Jāņa Timmas un Daira Bertāna Maskavas apgabala "Himki" un Vilērbānas ASVEL, kuras rindās spēlē Rihards Lomažs.

Nepilnu stundu vēlāk arī FIBA savā mājaslapā publicēja paziņojumu, kas vēsta, ka visas FIBA turnīru spēles tiks atceltas sākot ar piektdienu.

Ceturtdien FIBA Eirokausa "play-off" spēles paredzētas sešām komandām, starp kurām ir arī divas latviešu pārstāvētās vienības. Spēles plānotas Spānijas Karalienes kausa ieguvējai Salamankas "Perfumerias Avenida", kuras sastāvā ir Kristīne Vītola, kā arī Anetes Šteinbergas un Lauras Melderes Itālijas klubam Venēcijas "Umana Reyer".