Sporta zvaigznes
2020. gada 6. marts, 11:33

Bijušais Dānijas izlases futbolists "Covid-19" vīrusa dēļ ievietots karantīnā

Jauns.lv / LETA

Bijušais Dānijas futbola izlases spēlētājs Tomass Kalenbergs pēc ceļojuma uz Nīderlandi atgriezies dzimtenē, kur vēlāk viņam tika konstatēta saslimšanas ar "Covid-19" vīrusu, kā rezultātā viņš tika ievietots karantīnā.

2010.gada Pasaules kausa spēlētājs pagājušajā nedēļā atgriezās no Amsterdamas un svētdien Kopenhāgenā apmeklēja vietējā kluba "Brondby" spēli, pēc kura vēlāk tika ievietots karantīnā.

Kopenhāgenas futbola vienība ceturtdien paziņoja, ka pēc šīs spēles, karantīnā ievietoti vēl 13 cilvēki.

Tikmēr pretiniekos spēlējusī "Lyngby" vienība vēlāk paziņoja, ka trīs tās spēlētāji - Martins Ornskovs, Kaspers Jorgensens un Patriks da Silva - bijuši tiešā kontaktā ar Kalenbergu.

Atbildīgās instances Dānijā meklē pārējos cilvēkus, kuri konkrētajā mačā varēja būt tiešā kontaktā ar bijušo futbolistu.

"Meklējam personas, kuras šajā spēlē, iespējams, bija pakļauti tiešam kontaktam ar Kalenbergu. Veicam šo izmeklēšanu, lai atbilstošajām instancēm varētu nodot šo cilvēku kontaktus," teikts "Brondby" vienības paziņojumā.

Kā vēsta komanda, bijušais futbolists mača laikā ticies ar vairākiem faniem, kā arī vienības personālu un spēlētājiem, starp kuriem ir aizsargs Joels Kabongo, trenera asistents Martins Retovs un izpilddirektors Ole Palma.

Kalenbergs Dānijas izlases rindās aizvadīja 47 spēles, tostarp trīs apakšgrupu mačus 2010.gada Pasaules kausa izcīņā. Izlasē viņš karjeras laikā guva vien piecus vārtus.

Tāpat viņš vairākkārt Dānijas izlases sastāvā spēlējis pret Latviju.