foto: AP/Scanpix
Kivlenieks nomaina neveiksmīgi spēlējušo Korpisalo; zaudējumi arī Bļugeram un Girgensonam
Matīss Edmunds Kivlenieks sev atvēlētajā laikā atvairīja desmit no 11 metieniem.
Hokejs
2020. gada 29. februāris, 09:58

Kivlenieks nomaina neveiksmīgi spēlējušo Korpisalo; zaudējumi arī Bļugeram un Girgensonam

Jauns.lv / LETA

Latvijas hokejistu Teodora Bļugera un Zemga Girgensona pārstāvētās Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienības Pitsburgas "Penguins" un Bufalo "Sabres" piektdien cieta zaudējumu regulārā čempionāta spēlēs.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Penguins" viesos ar 2:3 (0:1, 1:2, 1:0) zaudēja Anaheimas "Ducks", piedzīvojot jau ceturto neveiksmi pēc kārtas.

Pitsburgas komandas uzbrucējs Džeisons Zukers nedaudz vairāk nekā minūti līdz pamatlaika beigām guva savus un arī komandas otros vārtus. "Penguins" atlikušajā laikā spēlēja bez vārtsarga, taču izlīdzinājumu neizdevās panākt.

Bļugers laukumā pabija 12 minūtes un sešas sekundes, no kurām trīs minūtes un 38 sekundes nospēlētas mazākumā. Tāpat uzbrucējs izdarīja vienu metienu pa vārtiem, reizi bloķēja metienu, uzvarēja četrus no septiņiem iemetieniem un spēli noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu.

"Ducks" komandā ar vārtiem izcēlās Dantons Hainens, Brendans Gūle un Raiens Geclafs.

Nākamo spēli "Penguins" aizvadīs sestdien pret Sanhosē "Sharks".

Citviet "Sabres" viesos ar 2:4 (1:1, 0:0, 1:3) zaudēja Vegasas "Golden Knights".

Girgensons šajā spēlē laukumā pavadīja 14 minūtes un 43 sekundes, kuru laikā pielietoja četrus spēka paņēmienus un dueli noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu.

"Sabres" rindās vārtus guva Dominiks Kahūns un Džefs Skiners, bet pretējā laukuma pusē divus "golus" iemeta Raiens Smits, bet vēl pa reizei precīzi bija Viljams Karlsons un Nikolass Rojs.

Sestdien "Sabres" spēkosies ar Arizonas "Coyotes".

Tikmēr Matīss Kivlenieks no rezervistu soliņa iesaistījās spēlē, tomēr nespēja glābt Kolumbusas "Blue Jackets", kas mājās ar 0:5 (0:2, 0:2, 0:1) kapitulēja Minesotas "Wild".

Kivlenieks vārtos stājās otrā perioda 13.minūtē, kad viņa komandas biedrs Jonas Korpisalo bija ielaidis četrus vārtus pēc 15 izdarītiem metieniem. Latvietis sev atvēlētajā laikā tvēra desmit no 11 metieniem un atvairīja 90,9% raidījumu. Korpisalo atvairīto metienu procents bija krietni zemāks - 73,3%.

Visas trīs latviešu pārstāvētās komandas spēlē Austrumu konferencē. "Penguins" ar 80 punktiem 63 spēlēs ir trešā, "Blue Jackets" ar 76 punktiem 66 dueļos ieņem astoto vietu, kamēr "Sabres" ar 66 punktiem 64 mačos atrodama 13.pozīcijā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās