foto: EPA/Scanpix
Martins Dukurs pirmo reizi kopš 2009.gada paliek bez PČ medaļas
Martins Dukurs čempionam zaudēja 0,57 sekundes, bet goda pjedestāls bija 0,52 sekunžu attālumā.
Citi sporta veidi
2020. gada 28. februāris, 16:54

Martins Dukurs pirmo reizi kopš 2009.gada paliek bez PČ medaļas

Jauns.lv / LETA

Latvijas skeletonists Martins Dukurs piektdien Altenbergas trasē pasaules čempionātā izcīnīja ceturto vietu, kamēr viņa brālis Tomass ierindojās septītajā pozīcijā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Martins Dukurs par čempionu tika kronēts sešās no pēdējām septiņām meistarsacīkstēm, bet iepriekšējo reizi viņš bez medaļas palika 2009.gada čempionātā.

Par šī gada pasaules čempionu tika kronēts mājinieks Kristofers Groters, kurš trešajā braucienā bija ceturtais ātrākais, bet pēdējā uzrādīja piekto laiku, tomēr nosargāja uzvaru. Četru braucienu summā viņš izcīnīja uzvaru un par nieka divām sekundes simtdaļām apsteidza savu tautieti Akselu Jungku un par piecām simtdaļām citu vācieti Aleksandru Gasneru.

Martins Dukurs čempionam zaudēja 0,57 sekundes, bet goda pjedestāls bija 0,52 sekunžu attālumā. Piektais bija vēl viens vācietis Fēlikss Kaizingers, bet pirmo sešinieku noslēdza olimpiskais čempions Sunbins Juns no Dienvidkorejas. Tomass Dukurs no čempiona atpalika 1,82 sekundes, bet līdz pirmajam sešiniekam bija 0,72 sekundes.

Martins Dukurs trešajā braucienā startā bija trešais ātrākais, bet distancē zaudēja trīs pozīcijas un ierindojās sestajā vietā, līderim tobrīd zaudējot 0,73 sekundes. No bronzas medaļas jaunāko Dukuru šķīra 0,53 sekundes.

Tikmēr Tomass Dukurs trešajā braucienā startā uzrādīja 15.ātrāko starta laiku un finišēja devītajā vietā. Vecākais no Dukuru brāļiem pēc trim braucieniem līderim zaudēja 1,38 sekundes, bet līdz pjedestālam pietrūka 1,18 sekundes.

Noslēdzošajā braucienā ātrākais ar 56,04 sekundēm bija Jungks, kurš gandrīz no trešās vietas pakāpās uz pirmo, tomēr Groters viņam liedza izcīnīt titulu. Ar savu čempionāta labāko braucienu Martins Dukurs bija otrais, Jungkam zaudējot tikai divas sekundes simtdaļas, bet sekundes desmitdaļu lēnāks bija Kaizingers. Tomass Dukurs ar 56,66 sekundēm uzrādīja desmito rezultātu.

Pēc pirmās sacensību dienas visu goda pjedestālu aizņem vācieši - Kristofers Groters, Aleksandrs Gasners un Aksels Jungks, savukārt Martins Dukurs bija uzreiz aiz vadošā trijnieka. Martins Dukurs līderim zaudēja 0,52 sekundes, bet goda pjedestāls bija 0,17 sekunžu attālumā, kamēr Tomass Dukurs no Grotera atpalika 1,06 sekundes, bet no pirmā sešinieka viņu šķīra 0,08 sekundes.

Uz starta ceturtdien izgāja 32 sportisti, bet tikai 20 labākajiem šodien bija iespēja startēt pēdējā braucienā.

Latvijas skeletoniste Dārta Zunte savā pasaules čempionāta debijā pēc pirmajiem diviem braucieniem ierindojās pēdējās, 28.vietā. Trešais un ceturtais brauciens paredzēts sestdien.

Martins kopš 2007.gada pasaules meistarsacīkstēs startējis 11 reizes. Pēdējo septiņu čempionātu laikā viņš tikai 2013.gadā Šveices trasē Sanktmoricā ir ieņēmis otro vietu, pārējās sešās reizēs triumfējot pasaules čempionātā. Pēdējo panākumu Altenbergas trasē Martins Dukurs svinēja 2015./16.gada sezonā, kad Pasaules kausa pirmajā posmā sīvā cīņā vien par 0,03 sekundēm apsteidza savu pēdējo gadu vienu no sīvākajiem konkurentiem Aleksandru Tretjakovu. Nākamajā sezonā viņš Pasaules kausa posmā palika otrais, bet kopš tā laika šajā trasē uz pjedestāla vairs neizdevās uzkāpt.

Tomass piedalījies pasaules meistarsacīkstēs par vienu reizi vairāk, 2015.gadā Vinterbergā izcīnot bronzu, bet pagājušajā sezonā Vistlerā ierindojoties piektajā vietā.

Šosezon Pasaules kausu kopvērtējumā uzvaru devīto reizi karjerā ieguva Martins Dukurs. Viņš sezonas laikā uzvarēja trijās trasēs - Īglsā, Sanktmoricā un Siguldā. Vēl viņa kontā trīs otrās vietas - divas Leikplesidā un viena Laplaņā -, kā arī pa ceturtajai un septītajai pozīcijai attiecīgi Vinterbergā un Kēnigszē. T.Dukurs kopvērtējumā ierindojās sestajā vietā un tikai Siguldas posmā kāpa uz goda pjedestāla otrā pakāpiena, vēl trīsreiz finišējot pirmajā sešiniekā un Kēngiszē pārspējot brāli.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Siguldā vienlaicīgi notika arī Eiropas čempionāts, kurā dubultuzvaru jau piekto reizi izcīnīja brāļi Dukuri, uzvarot Martinam un otro vietu ieņemot Tomasam. Martinam Dukuram tā bija 11.zelta medaļa pēc kārtas Eiropas meistarsacīkstēs.

Šajā nedēļas nogalē ar cīņu par pasaules čempionāta medaļām sezonai punktu liks bobsleja četrinieku ekipāžas.