foto: LETA
Gorkšam uzticēti jauni darba pienākumi
Kaspars Gorkšs.
2020. gada 27. februāris, 21:17

Gorkšam uzticēti jauni darba pienākumi

Jauns.lv / LETA

Bijušais Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidents Kaspars Gorkšs martā kļūs par Latvijas komandu sporta spēļu asociācijas (LKSSA) izpilddirektoru, ceturtdien informēja LKSSA valdes priekšsēdētājs Edgars Štelmahers.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Gorkšs amatā nomainīs līdzšinējo izpilddirektoru Indriķi Putniņu.

"Tieši Putniņš ikdienā nodrošināja asociācijas operatīvo darbu. Līdz šim izvirzītie mērķi ir sasniegti, un viņš vēlas koncentrēties pienākumiem pamatdarbā, vadot pašvaldību. Tādēļ LKSSA valde nolēma jauno mērķu sasniegšanu uzticēt Gorkšam," skaidro Štelmahers. 

Sporta joma pēdējā laikā saskaras ar vairākiem izaicinājumiem, tādēļ valde vēlas mainīt darbības prioritātes. Pēc pērn veiktās uzņēmumu ienākumu nodokļa reformas ir būtiski samazinājies sporta federācijām pieejamais finansējums. Īpaši to izjūt komandu sports, tādēļ svarīgi ir kopā ar valsts institūcijām atrast jaunas finansējuma piesaistes iespējas. Tāpat būtiski ir aktīvi iesaistīties Izglītības un Zinātnes ministrijas (IZM) uzsāktajās sporta nozares finansēšanas un pārvaldības modeļa izmaiņās.

"Ja cilvēki labprāt brīvo laiku pavada sportā laukumā, tad ar tautas veselību un saliedētību viss ir kārtībā. Taču, lai mudinātu sportot gan bērnus, gan jauniešus, gan arī citus gribētājus, ir jāveicina tādas vides veidošana, kurā katrs var atrast iespēju sev tīkamai sporta aktivitātei piemērotos apstākļos. Latvijā ikkatram būtu jāpiedāvā iespēja nodarboties ar sportu atbilstoši viņa vēlmēm, talantam un ambīcijām, nodrošinot kvalitatīvi organizētas un atbilstoši finansētas sportošanas iespējas," vīziju un darba lauku jaunajā amatā ieskicē Gorkšs.

"Tādēļ apkoposim visu sporta spēļu federāciju un sporta veidos iesaistīto sporta skolu viedokļus un iesaistīsimies diskusijās ar IZM par optimālu visu sporta līmeņu sistēmas pilnveidi, kā arī meklēsim papildu finansējumu un sadarbības partnerus, lai palīdzētu nodrošināt visiem pieejamu sporta infrastruktūru un ērtas sportošanas iespējas," uzsver Gorkšs. 

Kaspars Gorkšs vairākus gadus bija Latvijas futbola izlases kapteinis, ārpus Latvijas spēlēja Zviedrijas, Anglijas, Grieķijas un Čehijas klubos. No 2018. līdz 2019.gadam viņš bija LFF prezidents, kā arī LKSSA valdes loceklis. 

Biedrību LKSSA 2011.gadā dibināja piecu komandu sporta spēļu federācijas - Latvijas Basketbola savienība, Latvijas Futbola federācija, Latvijas Handbola federācija, Latvijas Hokeja federācija un Latvijas Volejbola federācija. Patlaban LKSSA biedri ir 11 komandu sporta spēļu federācijas. Organizācija apvieno vairāk nekā 40 000 licencētu spēlētāju un sporta skolu audzēkņu.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās