foto: AFP/Scanpix
Merzļikins cīņā par Kaldera balvu ieņem ceturto vietu
Merzļikins starp 18 apskatniekiem ieguvis vienu pirmo vietu.
Hokejs
2020. gada 27. februāris, 13:06

Merzļikins cīņā par Kaldera balvu ieņem ceturto vietu

Jauns.lv / LETA

Latvijas hokeja izlases vārtsargs Elvis Merzļikins aptuveni mēnesi līdz sezonas noslēgumam ieņem ceturto vietu labākā līgas debitanta balvas balsojumā, vēsta NHL.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Balsojuma līderi ir divi jaunie aizsargi - Keils Makars no Kolorādo "Avalanche" un Kvins Hjūzs no Vankūveras "Canucks". Uzreiz aiz viņiem ir Bufalo "Sabres" uzbrucējs Viktors Olofsons, bet ceturtajā pozīcijā ierindojas Merzļikins.

Hjūzs ar 50 punktiem (8+42) ir līderis starp debitantiem, bet Makars iekrājis par pieciem punktiem mazāk (12+33). Kopš 1943./44.gada NHL regulārajā sezonā bijuši tikai divi gadījumi, kad starp līgas debitantiem rezultatīvākais spēlētājs ir aizsargs. 1966./67.gada sezonā to iespēja slavenais Bobijs Ors, bet 1988./89.gada sezonā šādu sniegumu demonstrēja Braians Līčs.

Neraugoties uz nedaudz sliktāko statistiku, Makars starp 18 NHL apskatniekiem aizvien ieguvis visvairāk balsu. Viņš 11 no 18 apskatnieku vērtējumā ieguvis pirmo vietu un nopelnīja 82 punkts, kamēr Hjūzs par labāko atzīts vien sešu apskatnieku vērtējumā (77 punkti).

Trešajā vietā esošais Olofsons iekrājis 36 punktus, bet Merzļikinam ir par desmit mazāk. Merzļikins starp 18 apskatniekiem ieguvis vienu pirmo vietu.

Tāpat starp labākajiem debitantiem tiek minēti Dominiks Kubaļiks no Čikāgas "Blackhawks" (15) un Monreālas "Canadiens" uzbrucējs Niks Suzuki (13).

Starp desmit labākajiem līgas debitantiem iekļauti tikai trīs vārtsargi. Bez Merzļikina astotajā pozīcijā atrodas Iļja Samsonovs (Vašingtonas "Capitals") un Makenzijs Blekvuds (Ņūdžersijas "Devils").

NHL līgas labākajiem debitantiem ikgadu piešķir Kaldera balvu.

Regulārās sezonas pēdējā spēle ir paredzēta 4.aprīlī.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās